• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
Ahmedinejad`dan Batıya Uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, İran`a yönelik saldırıda bulunan ülkelerin bundan pişmanlık duyacakları uyarısında bulundu.

Bugün Silahlı Kuvvetler Günü münasebetiyle düzenlenen törende konuşan Ahmedinecad, İran`a saldırı planları yapan ülkeleri işaret ederek, üstü kapalı bir şekilde ABD ve İsrail`i uyardı.

İran`ın bölgesinde barışın tesis edilmesi için işbirliğine açık olduğunu kaydeden Ahmedinecad, İran`ın nükleer programını engellemeye yönelik bir saldırının yıkım, gerilim ve güvensizlik ortamı oluşturmaktan başka hiçbir işe yaramayacağını belirtti.

ran’a saldırıda bulunan ülkelerin bundan pişmanlık duyacaklarını söyleyen Ahmedinejad, İsrail ve Amerika’yı üstü kapalı uyardı.

İran lideri, “Dış güçlerin müdahalesi yıkım, gerilim ve güvensizlik ortamı oluşturmaktan başka hiç bir işe yaramayacak. Herkesin bu gerçeklere dikkat etmesini istiyoruz. Biz bu bölgede güven ortamı oluşturan politikalar uygulayacağız” dedi.

Her iki taraf da İran’ın tartışmalı nükleer programını görüşmek üzere geçtiğimiz hafta İstanbul’da bir araya gelmişti. Müzakerelerin bir sonraki ayağı 23 Mayıs’ta Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlenecek.
 

dünyabülteni

Bu haberler de ilginizi çekebilir