• DOLAR 32.579
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2438.203
  • ...
Nakkaşlardan Bakan Yılmaz'a Tablo
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Hafta sonu bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Bingöl'e gelen Kalkınma Bakanı Yılmaz, Bingöl Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce ortaklaşa açılan Örnek Nakkaş Kursu'nu ziyaret etti.

 

Bakan Yılmaz'a Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Belediye Başkanı Serdar Atalay ve AK Parti İl Başkanı Cevdet Çalbay eşlik etti.

 

Ziyaret esnasında kursiyerler tarafından yapılan hat sanatlı tabloları inceleyen Bakan Yılmaz, kurs hocası Sıddık Korkutata'dan kursta yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

 

Kurs hocası Korkutata, bu tür çalışmalarının devam ettiğini ve edeceğini söyleyerek, "Şuana kadar 100 kursiyere sertifika verdik. Kurs içerisinde 4 hocamızla birlikte 100 kursiyerimiz bulunmaktadır. Bu sanatı burada yaygınlaştırdığımız takdirde, atölyeleri kurup, istihdama yönelik çalışmalar yapacağız.

 

Osmanlı Devleti döneminde yapılan nakkaş sanatı, bizleri hem dünyaya tanıttığı gibi günümüze kadar da uzantısı devam ediyor. Bu kapsamda klasik Osmanlı tarzı sanatları halkımıza sunmak ve öğretmek amacıyla Örnek Nakkaş kadromuzla buradayız. Bayanların bu işe yatkınlığa daha iyi olduğu için bayanlarımızı da kursumuza davet ediyoruz. Şuanda 45 bayan kursiyerimiz bulunmakta. Bu sayıyı daha da artırmayı istiyoruz. Ziyaretlerinden dolayı Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca kursumuzun faaliyete geçmesine büyük bir etkisi olan Sayın Valimiz Mustafa Hakan Güvençer'e, Belediye Başkanımız Sayın Serdar Atalay'a ve Halk Eğitim Müdürü Abdurrahman Ensari'ye teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.
Kursiyerlerin yapmış olduğu tabloları çok beğen Bakan Yılmaz, kursiyerleri tebrik etti. Ziyaret sonrasında kursiyerler yaptıkları tablolardan birini Bakan Yılmaz'a hediye ettiler.

 

Kursiyerler, kendilerini ziyaret ettiği için Bakan Yılmaz'a teşekkür ettiler.
Bakan Yılmaz, Örnek Nakkaş Kursu'nu ziyaret ettikten sonra bayanların öğrenciler için açtığı kermesi ziyaret etti. Bakan Yılmaz, burada bayanların hazırlamış olduğu yöresel yemekleri tattıktan sonra kermesten ayrıldı.

(Furkan Bingöl-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir