• DOLAR 32.33
  • EURO 35.082
  • ALTIN 2297.658
  • ...
Kan toplama TIR`ı Kozluk`ta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Kozluk ilçesinde Kızılay Kan Bağış Merkezi tarafından kurulan kan alma TIR'ına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kozluk Üçyol mevkii 29 Ekim Konferans Salonu'nda konuşlandırılan kan bağışı TIR'ı, bağışçıların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Kan ihtiyacını karşılamada birçok ülkeye göre ileri seviyede olduklarını, fakat gerekli seviyeye yükselmiş olmadıklarını belirten Kızılay yetkilileri, şunları söylediler:

"Kan yaşamsal fonksiyonlarımızı devam ettirebilmemiz için çok gerekli olan bir vücut sıvısıdır. Belli bir miktarın altına düştüğü zaman yaşamsal fonksiyonlarımız tehlikeye girer. Kanın belli bir tabloda olması lazım. İşte Kızılay tam da bu an da devreye giriyor. Bu yaşamsal sıvımız olması gerekenin altına düştüğü zaman, gerek ameliyatlarda gerekse de bazı kan hastalıklarında kan takviyesi yapmak zorundayız. Bu nedenle Kızılay, ülkemizin belli noktalarında kurduğu kan bankalarıyla bu ihtiyacı tedarik ediyor. Kan ihtiyacı olarak birçok ülkeye göre ileri seviyedeyiz fakat tam olarak gerekli seviyeye yükselmiş değiliz."

 Kan bağışında bulunan Kozluk İlçe Müftüsü Hasan Serçe, müftülük olarak ikinci defadır kan bağışı kampanyasına destek verdiklerini söyledi.

Serçe, "İnşallah Müftülük olarak sürekli kan bağışı yapacağız. Tabi bu işin çok farklı boyutları var. Hepimizin hastası olabilir, kendimiz, kardeşimiz, çocuklarımız hasta olabilir. Kan herkesin her durumda ihtiyaç duyabileceği bir şeydir. Bir yardımlaşma kampanyasıdır. Bu yardımlaşmayı hep beraber bugün yerine getirmiş olduk. Kızılay yetkilileriyle konuştuğumuzda Kızılay'ın gerekli kan ihtiyacını yüksek derecede karşıladığını öğreniyoruz. Bizler de buna vesile olmuş olduk. Bu yüzden mutluyuz." diye konuştu. (Muhammed Said Aksoy - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir