• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
At ile Çift Sürerek Ekmeğini Topraktan Çıkarıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır Kayapınar ilçesine bağlı eski adıyla Ervali olarak bilinen Tokaçlı Köyü`nde torun sahibi Resul Baturay geçimini çiftçilikle sağlıyor. 30 dönümlük susuz tarlaya umut bağlayan 56 yaşındaki Baturay traktörünün olmayışından tarlasını aldığı atı ile çift sürüyor.

Bu At Şu An Benim Bel Kemiğim
400 TL`ye aldığı atı ile Baturay, Diyarbakır karpuzu ekmek için bu sıralar tarlasını sürüyor. Baturay, zor şartlara aldırış etmeden büyük heyecan ile işine sımsıkı sarılıyor. Resul Baturay, ailesinin geçimi için büyük gayretle çalışmanın kendisinin sorumluluğu olduğunu kaydederek, "Dedelerimizden bize miras kalan 30 dönümlük tarlamız var; fakat dedelerimizden kalan bu tarlamızın tapusu çok eski şu an mahkemelik durumda. Şu an devlet hazinesi sayılan bu tarlayla desteksiz bir şekilde kendi imkanlarım ile üretim yapıyorum.
 
Diyarbakır karpuzu için tarlayı 400 TL`ye aldığım bu at ile sürüyorum. Aldığım bu at şu an benim bel kemiğim sayılır. Onunla hem tarlayı sürüyorum hem de binek olarak kullanıyorum." şeklinde konuştu.
 
Ailemin Rızkını Temin Etmek Bana Büyük Mutluluk Veriyor
Hayata tutunmak için gayretin rolüne değinen Resul Baturay, "Benim yaşım 56 şuan. Çocukluğumdan beri hep bir şeylerle hem hal olup rızık temin etmek için mücadele etmişimdir. Ailemin geçimini sağlamak hem benim asli görevim hem de rızkı temin etmek bana büyük bir mutluluk veriyor. Eğer bir ailede gayret eksikse o ailenin yaşam mücadelesi zayıf demektir."ifadelerini kullandı.

Gençlerimiz Üretken Olmalı
Yaşamında tembelliğe yer vermemeye çalıştığını belirten Baturay, "Galiba günümüz gençliğin en büyük sorunlarından biri mücadele eksikliğidir. Gençlerimiz hayatlarında tembelliğe yer vermemeye çalışmalı. Yoksa mutsuzluk, sorunlar gençlerimizden kopmaz. Gençlerimiz üretken olmalı. Hayatlarında gayreti yer etmeleri onları çok şey kazandıracaktır."dedi. (Ayetullah Turgut - İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir