• DOLAR 32.397
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.303
  • ...
Gaziantep`te kurban satış ve kesim yerleri belirlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi tarafından, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kurbanlıklarını sağlıklı ve hijyenik ortamlarda kesebilmeleri için kurban satış ve kesim noktaları belirlendi.

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla Şahinbey Belediyesi, hazırlıklarını tamamlayarak ve ilçenin 7 noktasında kurbanlık hayvan satış yeri ve 17 noktada kurban kesim noktası belirledi. Satıcı ve alıcıların temiz bir ortamda kurbanlık alışverişini yapması için kurbanlık hayvan satış noktalarını da temizleyen ekipler, satış süreci boyunca da denetim yaparak alanların temiz kalmasını sağlayacak.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Kurbanlık hayvan satış ve kurban kesim alanlarımız belirlenmiş durumdadır. Öncelikle kurban satış alanları ve çevresini temizleyerek, kullanım için hazır hale getirdik. Kurban Bayramı'nda da ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız sürdürecek." dedi.

Tahmazoğlu, Kurban Bayramı öncesi ve bayram günü Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin mesai saati gözetmeksizin işlerinin başında olacağını ifade etti.

Şahinbey ilçesinde belirlenen 17 kurban kesim noktasının temizliği konusunda da çalışmaların devam ettiğini belirten Tahmazoğlu, şunları söyledi:

"Kurban Bayramı'na yaklaşıyoruz. Bayram öncesinde tüm birimlerimiz vatandaşlarımızın daha huzurlu bir bayram geçirebilmeleri için gerekli hazırlıklarını tamamladılar. Şahinbey Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğümüz kurban kesim yerlerinde vatandaşlarımızın hijyenik bir ortama sahip olmaları için temizlik ve bakım işlerine başladılar. Bayram öncesinde 17 kurban kesim yerinin temizlik ve bakım işleri tamamlanmış olacak."

Öte yandan, Şahinbey Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda kurbanlarını kesmeleri için belirlenen kurban kesim yerlerinin temizliği yapılarak kesime hazır hale getiriliyor.

Kurban satış noktaları

Bu yıl ki kurban satış noktaları ise Bozoklar Mahallesi, Mehmet Küçükparmak İlköğretim Okulu arkası, 25 Aralık Mahallesi İbrahim Tevfik Kutlar Caddesi, Kahvelipınar Mahallesi Özdemirbey Caddesi, Onur Mahallesi 43 nolu cadde arasında kalan 77 nolu cadde üzerindeki boş alanlar ve Kolejtepe Mahallesi İnönü Caddesi Keleşhoca Mağarası içi, İstiklal Mahallesi 140 nolu cadde ile 150 nolu caddenin kesiştiği yerde bulunan boş alan, Yeditepe Mahallesi Deniz Semt Pazarı yanındaki boş alan, Karataş Mahallesi 418 nolu cadde Alpet Petrol karşısı, Akkent Mahallesi 20 nolu sokak Akkent Semt Pazarı yanındaki boş alan olarak açıklandı.

Kurban kesim yerleri

Bu yıl 17 noktada yapılacak olan kesim yerleri de 23 Nisan, Bahattin Kayalı, Dayı Ahmet Ağa Dr. Sadık Amhet, Kocatepe, Pakize Kemal Öğücü, Sena Büyük Konuk İlk Öğretim Okulları, Büyükşehir Belediye Kreşi, Karataş Uzay Çatılı Pazar Yeri, Deniz Semt Pazarı, 23 Nisan Uzay Çatılı Pazaryeri, Kılınçoğlu Semt Pazarı, Mavikent Konutları 1.2.3.4 etap ve Güneş Semt Pazarı olarak açıklandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir