• DOLAR 32.332
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2320.606
  • ...
AK Parti Grup Toplantısından Satırbaşları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Erdoğan şunları kaydetti:

Yeni teşvik sistemi ile il bazlı teşvik sistemine geçtik. Burada bazı illerimizin kayırıldığı iddia edildi. Bu beyanlar politik mülahazalardır.

DARÜŞAFAKA`DA DEĞİŞİKLİK

Geçtğimiz hafta Banşkanı olduğum Darüşafa Vakfı`nın Genel Kurulu`na katıldım. Burada bazı düzenlemelerde bulunduk. Tüzük gereği sadece yetimleri alan kurum bundan sonra annesi ölmüş öksüz çocukları da bünyesinden okutacak. Yine o günün şartlarında sadece "Türk ve İslam" olma seçeneğini kaldırıp Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olma şartını getirdik. Bundan sonra inanıyorum ki Darüşafaka üniversitesini de kurup bu ülkenin geleceği gençleri yetiştirecek.

SİNCAN GEZİSİ

Geçtiğimiz haftaki Çin gezimizde Sincan Özerk Bölgesi`ndeki kardeşlerimizi ziyaret eden ilk Türk Başbakan olduk. Buradaki kardeşlerimizin hepinize sevgi ve selamlarını da getirmiş olduk.

İKİ TÜRK GAZETECİ

Bakın iki Türk gazeteci halen Suriyelilerin elinde ve bırakılmalıdır. Bir defa Suriye bunun cevabını vermelidir. Bu arkadaşlarımız derhal bırakılmalı.

ESAD ZAMAN KAZANIYOR

Suriye yönetimi şu anda zamana oynamaktadır. Ateşkes konusunda her ne kadar umutsuz olsak da bekleyecek, gelişmeleri yakından takip etmeye, uluslararası kamuoyunun dikkatlerini Suriye`ye çekmeye devam edeceğiz

KONGRE KIYASLAMASI

Bakın hep birlikte görüyorsunuz, il kongrelerimiz demokrasi şöleni şeklinde geçiyor. Makam hırsı, öfke, çatışma, yumruk değil kardeşlik, samimiyet damgasını vuruyor. Siyaseti hizmet değil bir rant aracı olarak görenlerin kongrelerinde neler yaşandığını da görüyoruz.

YOLSUZLUK GÖRMEK İSTEYEN AYNAYA BAKSIN

Genel Başkanları, Grup Başkanvekilleri bize yolsuzluk çamuru atarken alttan altan kendi partilerini görmezden geliniyor. Birbiriyle rant kavgasına düştükleri zaman bunu örtmek için bize çamur atıyorlar. Fatih projemiz, daha önce de ifade ettim. Biz projeye baktığımızda orada kaliteli bir eğitim görüyoruz. Bilgisayarlı akıllı tahtalı bir eğitim görüyoruz. Aydınlık yüzlü zeki evlatlarımızın yüzünü görüyoruz. Ama onlar baktıklarında sadece ve sadece para ve ihale görüyor. Gözlerini rant hırsı büyümüş. Bize her fırsatta yolsuzluk iftirası atan CHP`ye yolsuzluk görmek istiyorsa aynaya bakmalarını özellikle tavsiye ediyorum. Yolsuzlukların egemen olduğu bir Ak Parti iktidarı olsaydı eğitimde bu 170 bin dersliği yapmak mümkün olur muydu?

EKSİKLERİMİZ OLSA DA SAĞLIKTA DURUMUMUZ BELLİ

Sağlıkta Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir devrim gerçekleştirdik. Bakın haftasonu İstanbul`da bir hasta ziyareti için Çapa Tıp Fakültesi`ne gittim. Her şey gayet yerinde. İnsanlarımız hizmet alıyorlar.
Her şeyimiz yüzde yüz tamam mı? Hayır! Elbette eksiklerimiz vardır. Ama bunlarıda tamamlamak için çabalıyoruz. Sağlıkta `artık bana insanca muamele ediliyor` dönemini yaşıyoruz. Paletli ambulanslar, helikopter ambulanslarla sayesinde dağ köylerinden hastalarımızı artık alabiliyoruz. Biz `önce insan` diyerek yola çıktık ya, işte bu politikalar bu şiarımızın en önemli kanıtıdır. Birileri laf üretir biz ise iş üretiriz. Farkımız burada.

HİÇ HIZLI TRENE BİNDİN Mİ?

Adalette biz şu anda fiziki altyapıda çok önemli adımlar attık. Adalet sarayları herkese dudak uçuklatıyor. Ya insaf, bunları görmüyor musun? Eğer yolsuzlukların olduğu bir ikltidar olsa bu saydıklarımız nasıl yapılır? Ortak olduğunu iktidarlarda neler yaptınız? Bir söyleyin... Hayatında sen hiç hızlı terene bindin mi? Bak boğazın altında tüp geçit yapılıyor. Bayağı da derinde. Tüneller var. Sakın girme boğulursun, dikkat et.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir