• DOLAR 32.553
  • EURO 34.93
  • ALTIN 2436.963
  • ...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 10. Büyükelçiler Konferansı'nda yaptığı konuşmada, "Rusya ile iş adamlarımıza, özellikle TIR ve kamyon şoförlerimize, resmi pasaport sahiplerine, servis pasaport sahiplerine vizelerin kaldırılması konusunda prensipte anlaştık." dedi.

Bakanı Çavuşoğlu, 10. Büyükelçiler Konferansı kapsamında Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından verilen akşam yemeğinde konuştu.

Çavuşoğlu, dün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı görüşmede, Türkiye vatandaşlarına uygulanan vizelerin kaldırılması ile Suriye ve İdlib konularının ele alındığını ifade etti.

Çavuşoğlu, "İş adamlarımıza, özellikle TIR ve kamyon şoförlerimize, resmi pasaport sahiplerine, servis pasaport sahiplerine vizelerin kaldırılması konusunda prensipte anlaştık. Bir yerden başlamamız lazım. Bayramdan sonra ortak çalışma grubumuz bir araya gelecek, bunu yürürlüğe koyacağız. Temennimiz tabii vizelerin tamamen kalkması. Yaşadığımız krizden önce böyleydi. Hatta pasaportsuz karşılıklı seyahatin görüşmelerine bile başlamıştık." diye konuştu. (İLKHA)