• DOLAR 32.379
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.667
  • ...

Bingöl'de Solhan Gıda, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından 'Genç Çiftçi Projesi' kapsamında 11 çiftçinin her birine 34 mor koyun hibe olarak verildi.

Solhan Gıda, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü önünde yapılan dağıtım törenine Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İrfan Bozkurt ve çiftçiler ve aileleri katıldı.

Toplamda 374 mor koyunun 11 çiftçiye teslim edilmesi ardından konuşan Solhan Gıda, Tarım ve Orman İlçe Müdürü İrfan Bozkurt, "Genç Çiftçi Projesi kapsamında 2018 yılı başvuru yapıp ta hak sahibi olan 11 vatandaşımıza kişi başı 34 baş koyun düşecek şekilde dağıtımını yapıyoruz. Proje kapsamında vatandaşlarımıza dağıtılan hayvanlar 3 yıl boyunca gözetimimiz altında takibi yapılacaktır. Vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun." dedi.

"Genç Çiftçi Projesi" kapsamında hibe olarak 34 adet mor koyunun çekilen kura sonucu kendisine düştüğünü dile getiren Suat Açan, şunları söyledi:

"Solhan'da yaşıyorum. 'Genç Çiftçi Projesi' kapsamında 34 koyun bize nasip oldu. Bence iyi bir proje... Kırsal kesim için bir projedir. Bu hayvanları alan arkadaşların iyi bir şekilde bakmalarını istiyoruz. Bölgenin kalkınması için bir girişim ve projedir." (Nihat Kanat - İLKHA)