• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
STK`lardan ABD mallarına boykot çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da bir araya gelen BATSO, MÜSİAD, TÜMSİAD, ASKON, Ziraat Odası, Ticaret Borsası ve ASRİAD ortak basın açıklaması yaparak tüm herkesi döviz ve altın birikimlerini TL'ye çevirip, ABD mallarını boykot etmeye çağırdı.

BATSO binasında düzenlenen basın açıklamasında, döviz kurundaki artış ve Türkiye'ye yaptırım kararlarından dolayı ABD'ye tepki gösterildi.

Açıklamada, "Son dönemde ülkemizin maruz kaldığı, hiçbir ekonomik kaide ile açıklanmayan etik dışı siyasi oyunları en ağır şekilde kınıyor ve devletimizin her daim yanında olduğumuzu açıkça beyan ediyoruz. Çıktığımız uzun yolda, milli ekonomi modelimizi hedef alan tüm saldırılara karşı, sonucu ne olursa olsun Sayın Devlet Başkanımızın ve ekonomi yönetimimizin sonuna kadar arkasında olmaya devam edeceğiz. Sanayicilerimiz, iş insanlarımız, çiftçilerimiz ve esnaflarımız kısaca Türkiye olarak, ABD'nin ekonomik yaptırımları, döviz kurlarının yükselişi ve siyasi baskıların arttığı bu dönemde, yerli üretimin ne kadar önemli olduğunu hep birlikte görmekteyiz." denildi.

Herkesin seferberlik ruhuyla hareket etmesi gerektiğine işaret edilen açıklamada, "Önümüzdeki dönemlerde, ekonomimizin dünyanın önde gelen ekonomileriyle rekabete girebilmesi ve ekonomik darboğazdan uzak kalınabilmesi için katma değeri yüksek, yükte hafif pahada ağır, inovatif gelişmelere ayak uydurabilen ürünlerin, ülkemizde en yüksek kaliteyle üretilmesi konusunda hem bizlerin hem de devletimizin üzerine büyük sorumluluk düşmektedir. Döviz kurundaki manipülatif ve spekülatif hareketlenmelere karşı, ekonomik istikrardan taviz verilmemesi, ekonomik ve siyasi reformların güçlü şekilde sürdürülmesi ve yatırım ortamının iyileşmesi için tüm vatandaşlarımız milli seferberlik ruhuyla harekete geçmelidir. Ferdi olarak herkes döviz ve altın gibi birikimlerini TL'ye çevirmeli ve ABD mallarını boykot ederek üzerine düşeni yapmalıdır." ifadelerine yer verildi.

'Bu ekonomik savaşı asla kaybetmeyeceğiz' denilen açıklamanın sonunda, "Dik ve kararlı duruşumuzdan ödün vermeyeceğiz. Zor zamanlarda kenetlenmeyi bilen halkımız, alt edilemeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya gösterecektir. Bu hususta devletimize ve halkımıza güvenimiz tamdır. Bu vesile ile bu mücadelede üzerimize düşen her ne varsa yapmaya hazırız." vurgusu yapıldı.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir