• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Nuh Eğitim Der Mart Ayı Raporunu Yayınladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK- Şırnak merkezde birçok ihtiyaç sahibinin elinden tutan Nuh Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Derneği (Nuh Eğitim Der), 2012 Mart ayında mağdur ve ihtiyaç sahibi fakir ve yetimlere yaptıkları yardımlar hakkında bir rapor yayınladı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Nuh Eğitim Der Yardım Komisyonu Başkanı Zekeriye Tatar; "Nuh Eğitim Der olarak Yardım Komisyonu oluşturmuşuz. Niyetimiz tüm yetimlere, öksüzlere ve ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedefliyoruz. Yardım Komisyonu olarak yardım toplayıp ihtiyaç sahiplerine birer paket götürmek istiyoruz.

6 Çocukla Tek Başına
Mart ayı içinde, 24 fakir aileye ulaştık. Bu ailelerden de bazılarının 4, bazılarının 5 tane yetimleri var. Biz bir aileye gittik, 6 tane çocuğu var. Eşi cezaevindedir. Evde çalışan kimseleri yok.

Bu Yetimlere Fırın Ulaştırdık
Başka bir aileye gittik, kendisi dul ve 3 yetimi var. Hiçbir şeyleri yok. Gelirleri hiç yok. Onlara bakacak kimseleri yok. Geçimleri sadece hayırseverlerin verdiği yardımlarladır. 2 Seneye yakındır kurulan derneğimiz, devamlı onlara yardım ediyor. Mart ayında ihtiyacına binaen bu aileye bir adet fırın ulaştırdık. Eşi kömür ocaklarında yanarak vefat etmiş ve üç yetimle baş başa kalıyor.

Tek Çalışanları Böbrek Hastası İşçi
Başka bir aileye gittik. Ailenin on üç nüfusu var. Çalışanları hiç yok. Aile reisi nefes darlığı olup, hiç çalışamıyor. Bir işçileri var. Oda böbrek hastası olup fırında çalışıyor. Bu 13 nüfusu besleyen tek kişi böbrek hastası işçi tektir.

Annesiz Büyüyen 3 Yetim Giydirildi
Mart ayı içinde 24 aileye ulaştık. 22 aileye yardım paketi verirken, bir aileye de fırın ulaştırdık. Bunların dışında 5 yetimi olan bir ailenin üç kız çocuğunu giydirdik. Bu ailenin hanımı 8 yıl önce vefat etmiş. Evin reisi ise aklını kaybettiği için, hasta ve çalışamaz durumda. Hayırseverlerin yardımıyla geçimlerini sağlıyorlar. Bu aile gerçekten çok mağdurdur. Evin odaları kapısızdı. Evleri kötü durumdaydı. Bu ailenin 3 kız çocuğunu derneğimiz vasıtası ve hayırseverlerin yardımı ile giydirdik. Bu çocuklara birer kazak, etek, çorap, ayakkabı ve eşarp aldırdık. Bu yetimlerin mutlulukları yüzlerinden okunuyordu. Çok sevindiler.

Birinci Derecede 40 Aile Tespitimiz Var
Bunlar bizim ulaşabildiklerimiz. Ulaşamadıklarımız daha çoktur. Komşulardan, arkadaşlardan ve çevreden soruyoruz. İhtiyaç sahiplerini bulmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar, her ay yardım alması gereken ihtiyaç sahiplerinden 40 âdetini tespit etmiş bulunuyoruz. Bunlar 1. derece ihtiyaç sahipleridirler. Allah kendilerinden razı olsun ki, esnaflarımız ve varlıklı insanlarımız bu konuda çok duyarlıdırlar. Onlarda kendilerini bu hayırdan mahrum bırakmıyorlar. Allah kendilerinden razı olsun. Allah ecirlerini fazlasıyla versin. Şırnak şehir merkezinde dolaşıyoruz. Daha da ulaşamadığımız birçok aile var. Durumları kötü olanlar var.

Zengin ile Fakir Arasında Köprü Olmaya Hazırız
Başka bir aileye ulaştık, 3 hastası var. İkisinin kalbinde delik var. Diğeri de sara hastasıdır. Mevsimlik asgari ücretle okulda çalışıyor. Okul tatil olunca da işte atılıyor. Başka da bir geliri yoktur. Biz istiyoruz ki, esnaflarımız varlıklı zengin insanlarımız, Allah için hayır yapıp ta kimsenin bilmesini istemeyenlerin bu ailelere ellerini uzatsınlar. Derneğimiz vasıtasıyla yardım yapmalarını istiyoruz. Onlarla fakirler arasında köprü olmaya hazırız. Biz yardımcı olmaya varız. Yeter ki onlar bu fakirlerin ellerinden tutsunlar. O ihtiyaç sahiplerini yardımlar ile sevindirelim. " dedi. (Emcet Yalçın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir