• DOLAR 32.37
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2325.351
  • ...
Belediye Başkanı makam aracını iade etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Emperyalist ABD'nin Türkiye'ye karşı yaptırım uyguladığı bugünlerde Gaziantep'in merkez Şehitkamil Belediyesince ekonomiye destek olmak amacıyla "Tasarruf Yapıyorum Ülkeme Sahip Çıkıyorum" adlı kampanya başlatıldı.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Atatürk Kültür ve Spor Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, ülkeye artı değer katmak ve bir farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir kampanyayı başlattıklarını belirterek, kampanyaya da ilk desteği kendisi verdi. Fadıloğlu, kullandığı makam aracını ve belediye bünyesindeki kiralık araçları tasarruf etmek için kiralama şirketine iade ettiğini söyledi.

Kullandığı makam aracını iade eden, basın toplantısına kullandığı şahsi otomobiliyle gelen Fadıloğlu, belediye bünyesindeki 138 kiralık aracın yüzde 30'nun kiralama şirketine tekrar verildiğini ve belediye bünyesinde kalan araçların da havuz sistemiyle kullanılacağını belirtti.

Başlattıkları kampanya ile ilgili bilgi veren Fadıloğlu, "Şehitkamil Belediyesi olarak, göreve geldiğimiz günden bu yana tasarruf noktasında elimizden gelen bütün gayretleri gösteriyoruz. Ancak ülkemizin içinde bulunduğu son 10 günlük bu süreç içerisinde yaşananlardan dolayı müdür arkadaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda bir farkındalık oluşturmak adına bugün sizlerleyiz. Müdür arkadaşlarımızın talebi doğrultusunda kendilerine daha önceden tahsis ettiğimiz araçları, arkadaşlarımız iade etmek istediler. Hizmetin kalitesini artırmak adına vermiş olduğumuz araçları müdür arkadaşlarımız iade edince biz yeniden bir organizasyona girdik. 'Biz daha fazla ne yapabiliriz, ülkemiz için artı ne değer katabiliriz?' diye. Burada farkındalık oluşturmak adına 'Tasarruf yapıyorum, ülkeme sahip çıkıyorum' sloganıyla bir kampanya başlattık."dedi.

Fadıoğlu, 15 Temmuz'da Türkiye'ye darbe yapmak isteyenlerin şu anda Türkiye ekonomisine yönelik spekülatif ataklar gerçekleştirdiklerini, ancak milletin, birlik ve beraberlik içerisinde bunun da gereğini yerine getireceğini belirterek, şunları söyledi:

Çünkü 15 Temmuz'da bu memleketi hain emellerine alet etmek adına uğraşanlar, şu anda ekonomik bir savaşın eşiğine getirmeye çalışıyorlar. Allah'ın izniyle 15 Temmuz'da bu millet, birlik ve beraberlik içinde duruşunu gösterdiyse, bu ekonomik savaş içinde de gereğini yerine getirecektir. Allah'ın izniyle onlara fırsat vermeyeceğiz. Ancak burada yalnız kurumların ve kuruluşların tasarruf yapması onların önlem alması söz konusu değil. Bu hep birlikte milli bir dava şuuru ile tüm vatandaşlarımızın da dikkat etmesi gereken bir husustur. Öncelikle bizim şuna dikkat etmemiz gerekiyor. Yaşantımızın içerisinde önceliklerimizi belirleyip ona göre ihtiyacımız olan ürünleri almamız ve ihtiyacımız olmayanları ise ötelememiz lazım. Burada bu öncelikleri belirlerken, mutlaka almamız gerekiyorsa ülke ekonomisine katkı sağlamak adına yerli malı almalı. Hatta yerlinin yerlisini, alacağınız ürün Gaziantep'te üretiliyorsa bunu almanın kent ekonomisine ve ülke ekonomisine katkısı olacaktır."

Amaçlarının israf ve tasarruf konusunda Türkiye'de bir farkındalık oluşturmak olduğunun altını çizen Fadıloğlu, şu ana kadar yapmış oldukları tasarruf ve geri dönüşüm projeleri ile ilgili de bilgi verdi.

Fadıloğlu, basın toplantısının ardından şahsi otomobilinin sürücü koltuğuna geçerek salondan ayrıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir