• DOLAR 32.541
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2433.141
  • ...
Haber Yetkilileri Harekete Geçirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri Semtindeki Camii Köşesi kavşağında üstgeçit olmadığı için hemen hemen her gün ölümlü, yaralanma veya maddi hasarlı kazalar meydana geliyordu.
 
Özellikle Seyrantepe ve Diclekent köprülü kavşakların yapılmasının ardından araçlar Ninova - Mega Center güzergâhını son sürat geçiyorlardı. Karşıdan karşıya geçmek zorunda kalan vatandaşlar ise her gün ölümle burun buruna kalıyorlardı.
 
Son olarak karşıya geçmek isteyen yaşlı bir adama otomobil çarpmış ve yaşlı adam ağır yaralanmıştı. Semt sakinleri, yaralanma kazaların dışında 2 ölümlü kazanın yaşandığını söylemişlerdi.
 
Bunun üzerine 27 Mart`a İLKHA haber ajansının yaptığı "Kaç Can Bir Üstgeçit Eder?" başlıklı haberinin ardından yetkililer harekete geçti ve Camii Köşesi Kavşağında bir üstgeçit yaptılar. Üstgeçitin yapılmasıyla vatandaşlar rahat bir nefes alırken, bazı yayaların köprüyü kullanmaması dikkat çekti.
 
"Neden Üstgeçiti kullanmıyorsunuz?" şeklindeki sorumuza ise "alışkanlık, ama tel örgü çekilirse herkes üstgeçiti kullanmak zorunda kalacaklar" dediler. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir