• DOLAR 32.367
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2323.966
  • ...
Viranşehir`de "Diyabet Eğitimi" verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Viranşehir Devlet Hastanesi tarafından konferans salonunda diyabet hastalarına yönelik düzenlenen seminere, hastane başhekimi  İlhan Erkan, hastane yöneticileri, Diyabet hastaları, sağlık çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Seminere konuşmacı olarak katılan Uzm. Dr. İsmail Bayrakçı, diyabet hastalarına sinevizyon eşliğinde Diyabet eğitimi ve sağlıklı beslenme konularını anlattı.

Diyabet 'in dünyada milyonlarca insanın etkilendiği ciddi bir sağlık problemi olduğuna vurgu yapan Bayrakçı,  bilinçli bir tedavi ile şeker hastalığının minimum seviyeye indirilebileceğini belirtti.

Diyabetle gelen hastalıklar üzerinde duran Bayrakçı, "Diyabet sadece kan şekeri yüksekliği olmayıp, aynı zamanda kalp damar rahatsızlıkları, sinir sistemi rahatsızlıkları, göz damarlarında ciddi değişiklikler, böbreklerde zamanla önemli hasarlara yol açan bir hastalıktır. Diyabet hastalığı, majör olarak diyabetik nöropati, retinopati, nefropati, kalp damar hastalıkları ve diyabetik ayak yaraları başta olmak üzere, 5 majör hastalığı beraberinde getirmektedir. Şeker hastalığı tanısı konulan hastaların tamamen bu hastalıktan kurtulmalarının imkânsızdır. Ancak bilinçli bir tedavi ile şeker hastalığının minimum seviyeye indirilebilir."

Seminerde kısa bir konuşma yapan Hastane Başhekimi Dr. İlhan Erkan, seminerde emeği geçenlere ve yoğun katılım gösteren katılımcılara teşekkür ederek, bundan sonra yapılacak seminerlerin ardından farkındalık yaratmak amacıyla Diyabet hastalarına toplu yürüyüş ve ağaç dikme önerisinde bulundu.

Öneriyi destekleyen diyabet Hastaları, seminerin çok yararı geçtiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Yaklaşık bir saat süren seminerin ardından diyabet okulunu başarıyla tamamlayan hastalara diyabet okulu diploması verildi. (Sabri Acet-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir