• DOLAR 32.575
  • EURO 35.017
  • ALTIN 2430.659
  • ...
İmam Hatipliler Yarıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 3. İmam Hatip Liseleri Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması bölge elemeleri Siirt'te yapıldı. İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında Arapça alanında yapılan; bilgi yarışması, şiir ve hitabet olmak üzere 3 ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışmada dereceye giren okullar bölgeyi Türkiye finalinde temsil etmeye hak kazanmış oldu.

 

9 İlin katıldığı Arapça Bilgi Yarışmasında; Bismil İmam Hatip Lisesi bölge birinciliğini, Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi bölge ikinciliğini, Siirt Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi bölge üçüncülüğünü kazandı.

 

Şiir yarışmasında; Van İskele İmam Hatip Lisesi bölge birinciliğini, Mardin Nusaybin İmam Hatip Lisesi bölge ikinciliğini, Şanlıurfa Anadolu İmam Hatip Lisesi bölge üçüncülüğünü kazandı.

 

Hitabet yarışmasında ise; Van merkez İmam Hatip Lisesi bölge birinciliğini, Siirt Kurtalan İmam Hatip Lisesi bölge ikinciliğini, Şanlıurfa Bozdağ İlçesi İmam Hatip Lisesi bölge üçüncülüğünü kazandı.

 

İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen 3. Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere programın ardından düzenlenen törenle hediyeleri verildi.

 

9 il arasında Arapça Bilgi Yarışması'nda ikinciliği elde eden Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Halil İbrahim Ünsal konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Öğrencilerinin bölge finalinde ikinci olarak dereceye girmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, başarılarından dolayı öğrencileri kutladı. Ünsal, öğrencilerimizin elde ettiği bu başarı okul olarak bizleri sevindirdiği gibi Batman için de güzel bir başarı olmuştur" diye konuştu.

 

Hafızlık ve Güzel Ezan Okuma Yarışmasında Dördüncü Olmuştu
Öte yandan Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi geçtiğimiz hafta Bitlis'in Ahlat İlçesinde düzenlenen "Hafızlık ve Güzel Ezan Okuma" Yarışmasında, Ezan Okuma dalında katıldığı yarışmada 9 il arasında dördüncü sırayı elde etmişti. (Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir