• DOLAR 32.591
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2508.478
  • ...
Filistin Alimler Birliğinden Türkiye`ye destek mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filstinli Alimler Birliğinin resmi sitesinden yapılan açıklamada, "Ümmetin evlatlarıyla birlikte Türkiye'ye uygulanan ekonomik ambargoyu takip ediyoruz ve Türkiye'ye destekliyoru.z" mesajı verildi.

"Başta ABD olmak üzere birçok batı ülkesi ve hain ittifakçılar, Müslümanların son umudu olan Türkiye'ye karşı nefretlerini açıkça ilan etmişlerdir" ifadelerinin yer aldığı mesajda, Türkiye'nin karşılaştığı fırtınalara karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın, "Onların doları varsa bizim Allah'ımız var" ifadesiyle sergilediği duruşu takdir edildi.

Türkçe ve Arapça olarak yayımlanan 7 maddelik mesajın tamamı şu şekilde:

Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adıyla

"Şüphe yok ki, inkar edenler (insanlar) mallarını Allah yolundan alıkoymak için harcarlar ve harcayacaklardır. Sonra bu mallar onlara bir iç acısı olacak, sonra da yenilgiye uğrayacaklardır. İnkar edenler toplanıp cehenneme sürüleceklerdir. Allah, pis olanı temizden ayırmak, pis olanların hepsini birbiri üstüne koyup yığarak cehenneme koymak için böyle yapar. İşte onlar ziyana uğrayanların ta kendileridir". (Enfal 36-37)

Yurtdışı Filistin Alimleri Birliği, ümmetin evlatlarıyla birlikte kardeş Türkiye ülkesine karşı açılan ekonomik savaşın akışını takip etmektedir. Hain askeri darbe teşebbüsünün başarısız olmasının ardından bugün Türkiye ülkesinin güven ve istikrarını bozmaya yönelik aldıkları kararları yönetmeye çalıştıklarına şahit oluyoruz. Türkiye'nin bağımsızlığı ve egemenliğine karşı açılan bu savaşa karşı heyetimizin açıklaması şu şekildedir;

"ABD, tek hedeflerinin sadece Türkiye olmadığını, asıl hedeflerinin İslam alemi olduğunu ispat etmiş oldu"

1. Başta ABD olmak üzere bir çok batı ülkesi ve hain ittifakçılar, Müslümanların son umudu olan Türkiye'ye karşı nefretlerini açıkça ilan etmişlerdir. Bu doğrultuda çeşitli açıklamalar ve yaptırımlar uygulandı. Yapılan açıklamalar ve alınan kararlarla tek hedeflerinin sadece Türkiye olmadığını, asıl hedeflerinin İslam alemi olduğunu ispat etmiş oldular. Dolayısıyla Ümmet-i İslam'ın bugün görevi o düşmanlara dayanmamalarıdır. Yüce Allah Ali İmran suresinde şöyle demiştir: "Ey iman edenler! Sizden olmayanlardan hiçbir sırdaş edinmeyin. Onlar size fenalık etmekten asla geri kalmazlar. Hep sıkıntıya düşmenizi isterler. Onların kinleri konuşmalarından apaçık ortaya çıkmıştır. Kalplerinde gizledikleri ise daha büyüktür. Eğer düşünürseniz size âyetleri açıkladık. İşte siz öyle kimselersiniz ki, onları seversiniz; onlar ise, bütün kitaplara iman ettiğiniz hâlde, sizi sevmezler. Onlar sizinle karşılaştıkları zaman "inandık" derler. Ama kendi başlarına kaldıklarında, size karşı kinlerinden dolayı parmaklarını ısırırlar. De ki: "Öfkenizden ölün!" Şüphesiz Allah, göğüslerin özünü (kalplerde olanı) bilir." (Ali İmran 118-119)

"Erdoğan'ın, "Onların doları varsa bizim Allahımız var" ifadesi son derece takdire şayan"

2. Heyetimiz, Türkiye'nin karşılaştığı fırtınalara karşı Başkan Recep Tayip Erdoğan'ın "Onların doları varsa bizim Allahımız var" ifadesiyle Allah'a güvenerek sergilediği dik duruşu son derece takdir etmektedir. Buna karşın ümmetimiz ve bütün özgür vatandaşlarımız bütün samimiyetleri ve imkanlarıyla Türkiye'nin yanında, Amerikan hegemonyasının  karşısında yer aldıklarını ifade etmek isteriz.

"Ümmet-i İslam'ın milletlerini Türkiye'ye destek vermeleri için seferberliğe davet ediyoruz"

3. Heyetimiz ümmet-i İslam'ın milletlerini Türkiye'ye destek vermeleri için seferberliğe davet ediyor. Vatandaşlarımız askeri savaşlara katılamasalar da bugün Türkiye'nin ekonomisine destek verebilir ve bu savaşta saflarını belirleyebilirler. Heyetimiz, Türkiye'nin ekonomisine az da olsa destek verebilen bütün Müslümanlara bunun dini vecibe olduğunu duyurur.  Bu farz olan bir seferberlik söz konusudur. Allah-u Teala yüce kitabında şöyle demiştir: "Ey iman edenler! Ne oldunuz ki, size "Allah yolunda sefere çıkın" denilince, yere çakılıp kaldınız. Yoksa ahiretten vazgeçip dünya hayatını mı seçtiniz? Oysa ahirete göre dünya hayatının yararı, pek az bir şeydir." (Tevbe Suresi 38. ayet)

"Dünyadaki diğer Müslümanların bulundukları yerlerde ekonomik ve siyasi imkanlarıyla ne yapmaları gerektiği hakkında bilgi verilmeli"

4. Heyetimiz, ekonomist ve siyasetçilerin, Amerika'nın yaptırımlarına karşı Türkiye'nin ekonomisine ve Türk Lirası'na destek yöntemlerini açıklamaları gerektiğine işaret etmektedir. Heyetimiz, söz konusu uzmanların dünyadaki diğer Müslümanların bulundukları yerlerde ekonomik ve siyasi imkanlarıyla ne yapmaları gerektiği hakkında bilgi vermelerinin gerektiğini ifade eder. "(O peygamberleri) apaçık belgeler ve kitaplarla gönderdik. İnsanlara, kendilerine indirileni açıklaman ve onların da (üzerinde) düşünmeleri için sana bu Kur'an'ı indirdik." (Nahl Suresi 44. ayet).

"Ümmet- İslam'ı ABD'nin egemenliğini bitirecek olan bu savaşta seferber olmaya davet ediyoruz"

5. Heyetimiz,  bütün Ümmet-i İslam'ı dünya ekonomisi üzerindeki ABD'nin egemenliğini bitirecek olan bu savaşta seferber olmaya davet ediyor. Devlet başkanları dinleri ve kardeşleri için harekete geçmeyecek olsa dahi, kendi ülkeleri ve milletleri için harekete geçmelerinin gerekmekte olduğunu duyurur.

"İslam ülkeleri alimlerinin dini, ekonomi ve siyaset uzmanlarıyla birlikte acilen toplantılar düzenlemeleri gerekir"

6. Yurtdışı Filistin Alimler Birliği,  İslam ülkeleri alimlerinin dini, ekonomi ve siyaset uzmanlarıyla birlikte acilen toplantılar düzenlemeleri gerektiğini ifade ederek, söz konusu toplantılarda Türkiye'ye destek kampanyalarını tasarlaması gerektiğini duyurur. Heyetimiz, dini, ekonomik ve siyasi uzmanların katılacağı Türkiye'ye karşı açılan ekonomik savaşı değerlendirerek olağanüstü toplantı düzenleyeceğini beyan eder.

"Bu savaşın hakla bâtılın savaşı"

7. Heyetimiz, bu savaşın hakla bâtılın savaşı olduğunu, bu savaşta elbette bâtılın hezimete uğrayacağını ve hakkın kazanacağını ilan eder. Bu savaşta hakkın yanında yer alanlara müjdeler olsun. Bâtılın yanında yer alanlara ise yazıklar olsun. Yüce Allah şöyle buyurmuştur; "Bilakis biz, hakkı batılın tepesine bindiririz de o, batılın işini bitirir. Bir de bakarsınız ki, batıl yok olup gitmiştir. (Allah'a) Yakıştırdığınız (kötü) sıfatlardan dolayı yazıklar olsun size." (Enbiya 18. ayet) (Nizamettin Aşkın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir