• DOLAR 32.423
  • EURO 35.196
  • ALTIN 2325.22
  • ...
Otogarlarda bayram yoğunluğu başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memleketlerine gitmek isteyen vatandaşlar, yaşanan yoğunluktan ve  artan fiyatlardan dolayı bilet bulamamaktan şikâyet ederken, firma çalışanları ise mazot fiyatları ve giderlerden şikâyetçi oldu.

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla beraber, bayramı sevdikleriyle birlikte memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşlar 15 Temmuz Otogarında yoğun kalabalıklar oluşturdu.

Yaşanan yoğunluğu İLKHA'ya değerlendiren yolcular, bilet fiyatlarından şikayet ederken, otobüs firmalarının çalışanları da artan masraf ve mazot fiyatlarında şikayetçi oldu.

Gidişlerde araçların dolu olması sebebiyle ek seferler düzenlediklerini belirten otobüs firması çalışanlarında Davut Ocak, "Ramazan bayramına göre biraz daha fazla yoğunluk var. Şirketlerin sıra arabaları dolmuş durumda. Onun haricinde turizm araçlarında D1, D2 belgeli araçlar sözleşmeli olarak kiralanıyor. Kurumsal firmalar onlarla ilave ek seferler yapıyor. Bununla birlikte bilet fiyatları da artmış durumda. Mesela bayram öncesinde Gaziantep bileti 100 liraysa bugün 200 lira. Bu sektörden çok kişi ekmek sağlıyor ama değer veren yok." dedi.

İstanbul 15 Temmuz Otogarında 16 yıldır Taksicilik yapan Sedat Ölçü, "Biz ayda 8 bin lira kira veriyoruz. Sigortalarımızı da cebimizden ödüyoruz. Taksicilerin derdi çok, buradan anlatmakla ne kadar çözüm bulunabilir bilmiyorum ama inşallah yetkililer sezimizi duyar da bir çözüm bulurlar. Şu an bayram tatili sebebiyle gidiş gelişler çok ama eskisi gibi değil, dolar da aldı başını gitti. Piyasada herkes birbirine bağlı. Piyasalar canlıysa bize de yansıyor." ifadelerini kullandı.

Mehmet Metin Güneş, "Yoğunluk var ama zarar ediyoruz. Bir litre mazot 6,5 lira olmuş, araçlar artık mazot masraflarını karşılayacak durumda değil". diye konuştu.

"100 lira olan bilet 180 lira olmuş"

İstanbul'dan Hatay'a yolculuk yapmak için otogara gelen Seyfettin Şahin, "Hatay'a yolculuk yapmak istiyorum fakat bilet bulamıyorum. Suriyelilerin ülke dışına çıkmasından dolayı oluşan yoğunluk sebebiyle bilet bulamıyoruz.  Bayrama daha 9 gün var ama bilet bulamıyorum. Ek seferler de yapılıyor ama normalde 100-110 lira olan bilet fiyatları, 170-180 liraya kadar çıkmış durumda. Adana'ya bilet almak istiyorum ama orası da dolu. Bilet bulmak için bütün firmaları geziyorum." dedi.

Adana'ya yolcu göndermek isteyen Hacı Celal Aydın ise şunları söyledi:"Adana'ya yolcumuz var ama bilet bulamıyoruz.  Bilete 160 lira diyorlar, zor durumdayız. Dolar altın fiyatları yükselmiş, artık her şey zorlaştı. Saat 12'den bu yana bilet arıyorum boş yer yok. Şimdi saat 6 olmuş hala bulamadım." (Nizamettin Aşkın- İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir