• DOLAR 32.577
  • EURO 34.929
  • ALTIN 2429.852
  • ...
Batman`da 153 bin kişiye yeni kimlik kartı verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valisi Ahmet Deniz, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünü ve Açık Kapı Birimini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünü ziyaret eden Deniz,  İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Resul Seren'den İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetleri hakkında bilgi aldı.

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Resul Seren, pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerinin Nüfus Müdürlüğüne geçmesiyle birlikte geçen süre zarfında 5 bin 840 vatandaşa sürücü belgesi, 2 bin 52 vatandaşa da pasaport, 2017 yıllından bu yana 153 bin 600 vatandaşa yeni kimlik kartı verildiğini ifade etti.

İş ve işlemlerini gerçekleştirmek için İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne gelen vatandaşlarla yakından ilgilenerek bir süre sohbet eden Deniz, yürütülen hizmetlerde vatandaş memnuniyetin her şeyden daha önemli olduğun ifade ederek, yürütülen iş ve işlemlerde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için yetkililerden hizmetlerin titizlikle yürütülmesini istedi.

Daha sonra İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından hayata geçirilen vatandaş odaklı "Açık Kapı" birimini ziyaret eden Deniz, yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Batman Açık Kapı Birimi hizmet verdiği günden bu yana Türkiye'de en fazla talep alan ve olumlu dosya kapatan il sıralamasında ilk sırada olduğunu belirten yetkililer, şimdiye kadar 2 bin 403 vatandaşın talebinin değerlendirildiğini belirtti.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir