• DOLAR 32.546
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2425.897
  • ...
BTK`nın yeni başkanı ve ilk kadın başkanı atandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan 2018/106 sayılı kararname ile beraber, BTK`da yeni bir görevlendirme yapıldı.

Daha önce açıklanan kararla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı görevine getirilen Dr. Ömer Fatih Sayan'ın yerine Kurul Üyesi Ömer Abdullah Karagözoğlu atandı.

Kararnameye göre BTK'da İkinci Başkanlık görevine getirilen Kurul Üyesi Figen Kılıç, Kurumun ilk kadın başkanı oldu.

ÖMER ABDULLAH KARAGÖZOĞLU KİMDİR?

Ömer Abdullah Karagözoğlu, 1975 ‘te doğdu. 2000 yılında ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği`nden mezun oldu. 2002 ve 2004 yılları arasında İSKİ`de yazılım mühendisi olarak görev yapan Karagözoğlu, 2004`te İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı teknoloji üreten şirketlerden BELBİM`de uzman ve yönetici kadrolarında görev yaptı.

O dönemde önemli işlere imza atan Karagözoğlu, sırasıyla; Yazılım Mühendisi, Proje Mühendisi, Proje Yöneticisi, Uygulama Destek Şefi ve Bilgi Sistemleri Şefi olarak çalıştı. 2016 yılında BELBİM`deki görevinden ayrılarak BTK`da Başkan Danışmanı ve Kurul Üyesi olarak kariyerine devam eden Karagözoğlu, yayınlanan kararname ile bundan böyle Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı`nı yürütecek.

FİGEN KILIÇ KİMDİR?

Figen Kılıç 1970 yılında Gaziantep`te dünyaya geldi. Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik- Elektronik Mühendisliği Bölümü`ndeki eğitimini tamamladıktan sonra Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mühendislik Fakültesi Elektrik- Elektronik Mühendisliği alanında yüksek lisans yaptı.

1995 yılında İstanbul Belediyeleri Bilgi İşlem Sanayi ve Ticaret AŞ (BELBİM)`de iş yaşamına başlayan Kılıç, ARGE Mühendisi, Projeler Koordinatörü olarak Elektronik Ücret Toplama Sistemleri üzerine uzun yıllar projeler geliştirdi.

2010-2014 yılları arasında Çalık Holding şirketlerinden E-Kent Ödeme Sistemleri AŞ`de Proje Yönetimi ve Yazılım Direktörlüğü yapan Kılıç 2014 -2015 arasında TURKCELL İletişim hizmetleri AŞ`de görev aldı. Proje Yönetimi, Test Mühendisliği, Süreç Yönetimi konularında özel eğitimler alan Kılıç Haziran 2015`te ise Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu üyeliğine atandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir