• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2296.53
  • ...
Bingöl'de bazı alanlar özel güvenlik bölgesi ilan edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl merkezi ile 7 ilçedeki 23 alanın 13-27 Ağustos tarihleri arasında özel güvenlik bölgesi ilan edildiği bildirildi.

Konuyla ilgili Valilikten yapılan açıklamada, saldırılar nedeniyle vatandaşların, ekonomik ve sosyal faaliyetlerini yürütme ile seyahat etme hakkını kullanmaktan mahrum kaldığı, bu kapsamda asayişin temin edilmesi için her türlü tedbirin alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Bu doğrultuda 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanununun 32/A maddesi gereğince, Bingöl merkeze bağlı Ortaçanak, Hasar Yaylası ve Hasar Tepe bölgesi, Feratan ve Çır yaylaları, Merdiven Deresi, Adaklı ilçesinin Şeytan Dağları, Şeytan Deresi, İlbey ve Maltepe vadileri, Genç ilçesinin Sağgöze, Büyükçağ, Yeniyazı, Dikpınar, Derman, Şekeran bölgeleri, Solhan ilçesinin Yenibaşak-Doğuyeli bölgeleri, Yayladere ilçesinin Horivanik ve Tahkim deresi, Kırköy Ormanları, Manav Deresi, Güneşlik ve Gökçedal bölgeleri, Kiğı ilçesinin Çomak Deresi, Karlıova ilçesinin Karacehennem Ormanları ile Yedisu ilçesinin Akımlı Yaylası'na 13-27 Ağustos tarihleri arasında vatandaşların can ve mal güvenliği açısından girişleri yasaklanmıştır." denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir