• DOLAR 32.374
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.61
  • ...
Uluslararası Kuraş Şampiyonası finali Zeytinburnu`nda gerçekleşti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özbek halkının geleneksel güreş türlerinden olan ve tarihi geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan Kuraş'ı gelecek nesillere aktarmak için her sene Zeytinburnu sahilinde turnuvalar düzenleniyor.

Kuraş'ı gelecek nesillere aktarmak için 7 yıldır Zeytinburnu sahilinde bu sporu yaptıklarını söyleyen Uluslararası Kuraş Turnuvası Organizatörü Abdüsselam Müftüoğlu, çok zor şartlarda işe başladıklarını ve geleneklerini devam ettirdiklerini söyledi.

Organizasyonun 5 hafta sürdüğünü belirten Müftüoğlu, "Türk dünyasının ortak değeri ve bizim sevdamız olan 5 bin yıllık tarihe sahip Kuraş'ı yapıyoruz. Severek ve büyük bir şerefle yapıyoruz. Biz 7 sene önce İstanbul Zeytinburnu sahilinde bu müsabakaları başlattık. Türlü türlü zorluklarla karşılaştık ama pes etmedik. Bunu yarınlara aktarabilmek için her hafta pazar günü 17.00-20.00 saatleri arasında 3-4 saat boyunca bu güreşlerimizi devam ettiriyoruz. Bugün yaptığınız organizasyon Zeytinburnu belediyesinin Sponsorluğunda gerçekleşti. Dört haftadır devam ediyordu. Beşinci hafta da finallerimizi yaptık. Kuraş ilk başta Özbekistan'da yapılmaya başlandı ve sonra bütün Türki cumhuriyetlere ve dünyaya yayıldı. Biz de burada elimizden geldiğince Kuraş'ı yapmaya çalışıyoruz. Bugünkü şampiyonada, 60 kg, 70 kg, 80 kg ve +80 kg olarak dört farklı sıkletimiz vardı. Tüm kategorilerde dereceye girenlerin birincilerine 3 altın, ikincileri 2 altın ve iki tane üçüncü çıktığı için de onlara da birer altın ödül verildi" dedi.

Dereceye girenler şu şekilde;

Birinci kategori 60-65 kg

1.Nouran Pehlivan-Afganistan

2.Utkir İşmuminav-Tüekmenistan

3.Cavit Ören, Ubeydullah Rahman-Afganistan

2'nci kategori 65-75 kg

1.Serdar Hüseyin (Özbekistan)

2.Şirali Kara (Afganistan)

3.Mehri Hekimov (Özbekistan), Navaz Seyit (Afganistan)

3'üncü kategori 75-81 kg

1.Bagaliyav Aston (Türkmenistan)

2.Hadirav Namaz (Türkmenistan)

3.Suca Hamiday, Babür Şah (Afganistan)

4'üncü kategori +81 kg

1.Nihar Celali (İran)

2.Feyyaz Yazıcı (Türkiye)

3.Gınadiya Abdulgaffar (Afganistan), Cevahir Hüseyinov (Özbekistan)

(Nizamettin Aşkın - İLKHA)










































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir