• DOLAR 32.602
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2488.355
  • ...
Van Umut Kervanı`ndan 150 aileye yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı, Kurban Bayramı öncesinde Van'da ihtiyaç sahibi ailelere yönelik başlattığı 'Giyim Projesi'yle yardımlarına devam ediyor.

Umut Kervan İnsani Yardım Eğitim Ve Kültür Derneği Van Şube Başkanı Sabri Yıldırım, 150 aileye giyim yardımında bulunduklarını belirtti.

"Dünyanın çeşitli noktalarına hayırlarınızı ulaştırıyoruz"

Umut Kervanı olarak her yıl düzenli yapmış oldukları yardımlara Kurban Bayramı öncesi 150 yetim ve muhtaç çocuğu giydirme projesi başlattıklarını söyleyen Yıldırım, şöyle konuştu:

"Giyim projesi kapsamında iki günlük çalışmamız devam ediyor. Şu an yüze yakın ihtiyaç sahibi ailemiz buradan bayramlık giysilerini aldılar. İnşallah 150 çocuğumuzu burada giydireceğiz. Bunlar gerçekten ihtiyaç sahibi olan fakir ve yetim ailelerden, yetim çocuklardan oluşan kişilerdir. Allah, bize böyle güzel bir imkânı verdi ve bu insanları giydiriyoruz. Rabbim, bizden yardımlarını esirgemeyen insanlarımızdan razı olsun. Umut kervanı olarak bizim dönem dönem farklı yardımlarımız oluyor. Gerek Türkiye'de gerek Afrika ülkelerinde, Somali, Myanmar, Arakan'da, Yemen'de, Filistin'de Suriye'nin çeşitli noktalarında dünyanın hemen hemen bütün noktalarında Umut Kervanı olarak yardımlarımız bulunuyor. Bu yardımlara ek olarak Kurban Bayramı öncesi çocuk giydirme yardımları gerçekleştiriyoruz. Van'da ve dünyanın çeşitli noktalarında bu yardımları yapmaya devam ediyoruz."

"İhtiyaç sahiplerinden yardımınızı esirgemeyin"

Yıldırım, "Van olarak yetim kardeşlerimizi, yetim çocuklarımızı giydiriyoruz. Buradan hayırseverlere sesleniyoruz; gelsinler, ihtiyaç sahibi çocuklara, yetimlere bir el uzatsınlar, daha çok kişiyi giydirelim. Daha çok insanlara daha çok ihtiyaç sahiplerine el uzatalım. Gerçekten bölgemizde ihtiyaç sahibi, yetim, fakir ailelerin sayısı fazla. Şu anda nasip oldu 150 kişiyi giydiriyoruz ama imkân olursa 300, 500 kişiyi giydirmek isteriz ki bu sayıda derneğimize ulaşan ihtiyaç sahibi aile var. Bize bu konuda yardımlarını esirgemeyen hayırseverlerden, esnaflardan Rabbim razı olsun." şeklinde konuştu.

Kendilerine giyim yardımında bulunulan çocukların sevinci yüzlerinde okunurken aileleri yapılan yardımlar dolayısıyla Van Umut Kervanı'na teşekkür ettiler.  (Yunus Tuğrul- İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir