• DOLAR 32.438
  • EURO 34.458
  • ALTIN 2487.041
  • ...
"Çocuklarımızın manevi kazanımlarına da önem vermeliyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tüm Türkiye'de 25 Haziran'da milyonlarca çocuğun katılımıyla "Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi" sloganıyla başlayan yaz Kur'an kursları, 17 Ağustos itibarıyla sona erecek.

Camiler başta olmak üzere Kur'an kurslarında yaklaşık iki ay süren yaz Kur'an kursları eğitim sürecini İLKHA'ya değerlendiren Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, her geçen yıl kurslara olan ilginin arttığını ve bu yıl 130 bin öğrenicinin Kur'an-ı Kerim eğitimi aldığını söyledi.

"Çocuklar bizim geleceğimizdir"

Yaz Kur'an kurslarını önemsediklerini belirten Çelik, "Yaz Kur'an kurslarımızın yerine getirilmesinden memnunuz. Eğitimde eksik olmaz mı? Tabi ki olur. Yine küçük aksamalar olmuştur. Biz bu aksamalara vakıf olduğumuz sürece müdahale ettik. Çocuklarımızın eğitim-öğretim dönemi de önemlidir, tatili de önemlidir. Çocuklar hiç şüphesiz ki bizim önemli bir varlığımızdır. Çocuklar bizim geleceğimizdir. Onun için yazında kışında olsa sıcak ve soğukta olsa çocuklara verdiğimiz emek helal hoş olsun."dedi.

"Yaz Kur'an kursları bu hafta sona eriyor"

25 Haziran'da başlayan Yaz Kur'an kurslarının bu hafta sona erdiğini belirten Çelik, "Bayram haftasına giriyoruz. Çocuklarımızın yaz kursu da tamamlanmış oluyor. İnşallah diğer eğitimlerine başlayacaklar. Allah yollarını, bahtlarını ve zihinlerini de açık eylesin. Onlar için her zaman dua ediyoruz. Yaz Kur'an kurslarımızda bu sene yine rağbet istediğimiz oranda oldu. Gönül daha çok kişinin katılmasını isterdi. Tabi çocuklarımızın yaz Kur'an kursları ile ilgilenen Diyanet İşleri Başkanlığı değildir. Sivil toplum kuruluşları, belediyeler ve diğer kuruluşlar da kendi tüzükleri ve yönetmelikleri doğrultusunda çocuklarımızın yaz tatilini değerlendirmek için etkinlikler yapıyorlar, kurslar düzenliyorlar."ifadelerini kullandı.

"Yaz Kur'an kurslarına 130 bin öğrenci katıldı"

Gaziantep'te 3 bin 500 noktada açılan yaz Kur'an kurslarına 130 bin öğrenci katıldığını belirten Çelik, şunları söyledi:

"Elimizden geldiği kadar velilerimizin dikkatini çekmeye ve desteklerini almaya çalıştık. Kısmen de olsa biz bundan Allah'a hamdolsun sonuç aldık. Tam yeterli mi? Tam yeterli değil. Zaten bizim sadece yaz Kur'an kurslarımızda değil, diğer eğitim dönemlerimizde velilerimizin bilgisi konusunda gayretlerimiz var. Yani eğitiminin üç saç ayağı vardır. Okul, öğrenci ve velidir. Biz yaz Kur'an kursunda olduğu kadar çocuğumuzun diğer normal örgün eğitim döneminde de ailelerin çocukları ile ilgilenmelerini tavsiye ediyoruz. Çocuklarımızı faydalı ve donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlamamız lazım. Bu yaz Kur'an kurslarımızda çocuklarımız Kur'an-ı Kerim öğrendiler. Birbirleriyle arkadaş oldular ve Kur'an-ı Kerim öğrenirken oynadılar. Zaten başta da bizim sloganımız öyleydi. Eğlenerek öğrenme gibi tatillerine de fazla müdahale etmeden hedefimizdi."

"Çocuk psikolojisini daha iyi anlamaya çalışarak kurslar düzenleyeceğiz"

Yaz Kur'an kurslarında çocuklara Kur'an-ı Kerim eğitiminin yanı sıra temel dini bilgiler öğrettiklerini ve çocuklara yönelik sosyal aktiveler hazırladıklarının da bilgisini veren Çelik, "Bu sene de Kur'an-ı Kerim okumaya başlayan çocuklarımız oldu. Bilgi yarışması yaptık. Kur'an-ı Kerim okuma yarışmaları yaptık. Çocuklarımıza ödül verdik. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha geliştirilmiş bir şekilde, daha pedagojik öğretim kurallarına uygun, çocuk psikolojisini daha iyi anlamaya çalışarak kurslar düzenleyeceğiz. Her şeyi çocuklardan beklememeliyiz, birazda biz büyükler olarak kendimizi çocukların yerine koyalım. Bir empati yapıp, çocuklarımızın uyum ve yaramazlık duygularını da dikkate alarak bunların yöntemlerini yöneterek usandırmadan çocuklarımıza faydalı olmaya gayret etmemiz lazım. İnşallah biz önümüzdeki yıllarda çocukların daha da eksikliklerini gidererek ve daha güzel ortamlarda tatillerini değerlendirme gayreti içerisinde olacağız." şeklinde konuştu.

"Çocuklarımızın manevi kazanımlarına da önem vermeliyiz"

"Bizler çocuklarımızın beden sağlığına ne kadar önem veriyorsak ruh sağlıklarına da bir o kadar önem vermeliyiz." diyen Çelik, ebeveynlere de önemli uyarılarda bulundu:

"Çocuklarımıza sahip çıkalım. Çocuklarımıza bizler kendimiz örnek olarak eğitmeye ve yönlendirmeye çalışalım. Yani kısmen evlerimizi ve odalarımızı da okuma salonu yapalım. Çocuklarınıza birlikte günde yarım saat kitap okuyalım. Çocuklara daha çok söylemeden ziyade örnek olarak onları bu güzelliklerle tanıştıralım. Onları başarılarla tanıştıralım. Çocuklarımıza her zaman da dua ediyoruz. Rabbim bütün kötülüklerden, şerli insanların şerlerinden, kötü alışkanlıklardan, tüm zararlı alışkanlıklardan maddi ve manevi uğrayacakları tehlikelerden onları muhafaza eylesin. Çocuklarımızın beden sağlığına ne kadar önem veriyorsak ruh sağlıklarına da bir o kadar önem vermeliyiz. Çocuklarımızın maddi bilgilerine ne kadar önem veriyorsak manevi kazanımlarına da o kadar önem vereceğiz ki onları çift kanatlı olarak geleceğe daha rahat yürüsünler. İnsan olarak biz sadece et ve kemikten ibaret değiliz. Gönlümüz var ve manevi değerlerimiz var. Hep beraber beslenirse insan sağlıklıdır." (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir