• DOLAR 32.562
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2428.483
  • ...
"Kurban Bayramında bin 600 aileye et ulaştıracağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramına sayılı günler kala kurban çalışmalarına hız veren Şanlıurfa Umut Kervanı Derneği bu sene içinde Suriyeli olmak üzere yaklaşık bin 600 fakir ve muhtaç aileye kurban etini ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

Yaptıkları kurban hazırlıklarıyla ilgili İLKHA'ya değerlendirmede bulunan Şanlıurfa Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği Başkanı Mahmut Çelik, Şanlıurfa merkezde fakir ve muhtaçlar için 3 çadır kuracaklarını ve bayram boyunca kurban bağışlarını kabul ettiklerini ifade etti. 

"Yaklaşık 200 kişilik bir ekiple fakir ve muhtaç aileler için çalışacağız"

Bayramda yaklaşık iki yüz kişilik bir ekiple çalışmalarını sürdüreceklerini söyleyen Çelik, "Biz Şanlıurfa Umut Kervanı Derneği olarak, resmi kurumlara yapmış olduğumuz başvurularla beraber kurban çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Şuan da cadde ve sokaklarda bez branda asmışız. Şair Nabi kültür merkezinin önünde kurban bağış alımı çalışmalarımız devam ediyor. Bizim komisyonumuz hayvan pazarında giderek oradaki esnafla görüşerek kurban bağışlarını alıyoruz. Şanlıurfa'nın merkez Haliliye ilçesinde bir çadır Eyyübiye'de ise iki çadır kuracağız. Yaklaşık 200 kişilik bir ekiple biz Urfa'da bulunan fakir ve muhtaç aileler için kurban ve deri bağışlarını kabul edeceğiz inşallah." dedi.

"Kırmızı et yemeyen insanlarımız var"

İçinde Suriyeli olmak üzere yaklaşık bin 600 fakir ve muhtaç aileye kurban etini ulaştırmayı hedeflediklerini ifade eden Çelik, şunları söyledi:

"Urfa'da bize başvuru yapan bin 600 aile var. Bu sayıya 600 bin Suriyeli aile de katılınca bizim yükümüz ikiye katlanıyor. Bizim tespit komisyonumuzun tespit ettiği fakir ailelere giderken görüyoruz, çoğu aile hala mağarada yaşayan aileler var. Çok zor şartlar altında yaşamaya çalışan insanlar var. Bizim tespit komisyonumuz bunları tespit ediyor bu ailelerin dosyaları bizde mevcuttur. Bayramda bize gelen kurban etlerini fakir ailelere ulaştıracağız. Bütün hayır sahipleri isterlerse kendileri de bizimle gelerek bu fakir aileleri bizzat görüp onlar kendi elleriyle kurban etlerini ailelere verebilirler. Bu kadar mağdur yerli ve Suriyeli aileler var. Diyebilirim ki, bir yıl boyunca kırmızı et yemeyen insanlarımız var." (Hüseyin Sayhar-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir