• DOLAR 32.602
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2509.358
  • ...
Mardin`de gezi aracı hizmete girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı, tarihi şehir Mardin'de turist yoğunluğunu artırmak için çalışmalarına bir yenisi daha ekledi. Daire Başkanlığı, turistlere ücretsiz gezi aracı tahsis etti.

Yanları açık tur otobüsüne Cumhuriyet Meydanı'nda binen yolcular, Birinci Cadde, Yeniyol Caddesi, tarihi Kasımiye Medresesi'nde oluşan yaklaşık bir saatlik şehir turu yapıyor.

Tur aracı bazı mekânlarda durarak vatandaşların tarihi mekânlar hakkında bilgilendirilmesi sağlanıyor. Vatandaşlar, cep telefonu ve fotoğraf makineleriyle anı çekerek ölümsüzleştiriyor. 

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, son bir yıldır Mardin'in turizm gözde kentlerinde biri olduğunu, sağlanan huzur ve güven ortamıyla birlikte film, dizi ve klip yapımcılarının ile fotoğrafçıların tercih ettiği mekanlar arasına girdiğini ifade etti.

Yaman, "Kentimizde son 8 ayda bir milyonun üzerinde turisttin ziyaret ettiği bir şehir haline geldi. Bizde bu yönde çalışmalarımıza yön veriyoruz. Tur otobüsü de bunlardan bir tanesi. Misafirlerimize yaklaşık bir saat tarihi bir seyre çıkartıyoruz. Misafirlerimiz bu uygulamadan gayet memnun. Bu tür çalışmalarımız devam edecek." dedi. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir