• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman`da esnafa polis baskını
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman il merkezinde bulunan çok sayıda esnafa "kaçak mal" sattığı iddiasıyla baskın yapıldı. Yapılan baskında kaçak sigara, tütün ve çay ele geçirilirken, iş yerleri hakkında ise idari işlem başlatıldığı bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah saatlerinde Yeni Mahallede bulunan esnafa "kaçak mal" sattığı gerekçesiyle çok sayıda polis ekibiyle baskın düzenlendi. Tahtakale İş Merkezindeki baskında yapılan aramada kaçak sigara, tütün ve çayın da aralarında bulunduğu çok miktarda ürüne el konulurken, bazı iş yerleri hakkında ise idari işlem başlatıldığı bildirildi.

İşyerlerine bakın düzenlenen çok sayıda esnafın, işyerlerinin önünde oturarak polisin baskınını endişeli gözlerle izlediği görüldü.

Hatırlanacağı üzere; geçen yıl bu vakitlerde yine Çarşı Mahallesi Raman Caddesi üzerinde bulunan esnafa "kaçak cep telefonu baskını" yapan polis ile esnaf arasında gerginlik çıkmış, gerginlikte polisin sert müdahalede bulunup plastik mermi kullanmasına tepki gösteren esnaf kepenk indirip olayı protesto etmişti.

Çevredeki esnaf ise yaşanan baskınlara tepki göstererek, bölgedeki işsizlikten ve ekonomik durgunluktan ötürü "kaçak malzeme" satmak zorunda kaldıklarını belirtti.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir