• DOLAR 32.596
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.215
  • ...
Türkiye ile iş birliğimiz devam edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve İran Tarihi Eserleri Koruma Kurumu Başkanı Ali Asger Munisiyan, ABD'nin Türkiye'ye karşı yaptırımlarını eleştirdi.

Türkiye ile ekonomik iş birliklerine devam edeceklerini belirten Munisiyan, "Biz İran olarak Türkiye'nin her zaman yanında yer aldık, yanında yer alıyoruz." dedi.

ABD'nin, başta İran ve Türkiye olmak üzere birçok ülkeye karşı tek yanlı ve uluslararası yasalara aykırı olarak aldığı yaptırım kararını eleştiren Munisiyan, ABD yaptırımlarına rağmen iki ülke ilişkilerinin devam ettiğini, bu zor dönemde iki ülke ilişkilerinin daha yakın ve daha sıkı olması gerektiğini vurguladı.

Türkiye ve İran'ın daha çok yakınlaşması gerektiğini ifade eden Munisiyan, "İran yabancı yatırım konusunda zorluk çekmiyor. Türkiye, İran'a yönelik ABD yaptırımlarına uymayacağını bildirdi. ABD Başkanı Trump'ın Türkiye'ye yönelik yaptırım kararı ardından Dışişleri Bakanımız Muhammed Cevad Zarif, Türkiye'nin yanında yer aldığını duyurdu. Bu zor durumda, iki ülke daha bir yakınlaşmalı, daha bir iş birliğini arttırmalı." diye konuştu.

İki ülkenin turizm yetkilileri arasında görüşmelerin sürdüğünü ve bu yöndeki ilişkilerin memnuniyet verici olduğunu aktaran Munisiyan, "Türkiyeli meslektaşım başta olmak üzere turizm sahasında faaliyet gösteren kurumlar arası görüşmeler sürekli devam ediyor. Bu ilişkiler ve görüşmeler bundan sonra da gelişerek devam edecek." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir