• DOLAR 32.336
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2306.15
  • ...
SON DAKİKA
İslam`a Tahammülsüzlük
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Novosti-Moldova haber ajansının haberine göre Kişinev ve tüm Moldova Metropoliti Vladimir, İslam`ın resmi makamlar tarafından `din` olarak kabul edilmesine tepki gösterdi.

Moldova`nın bağımsızlığını kazanmasının ardından 20 yıldır hiçbir Müslüman kuruluşa resmi statü vermediğini hatırlatan Vladimir, "Bu adımı Ortodoks bir ülkede, Hıristiyanların aşağılanmasıdır. Ben, tamamen Ortodoks bir ülkede dinsel bir kültürün tescil edilmesinin akıllıca olduğunu düşünmüyorum." dedi. Metropolit Vladimir Adalet Bakanlığı`nın aldığı bu karardan dolayı hayal kırıklığını dile getirdi.

İslam Birliği`nin Başkanı Sergio Sokirke ise Metropolit Vladimir`in açıklamasına karşılık "Bence, İslamın ne anlama geldiğini, diğer dinlere nasıl yaklaştığını anlamak için, onun üzerine birkaç ders dinlemesi daha iyi olurdu. Diyalogla toplumda var olan tüm sorunları birlikte çözebiliriz." dedi.

İSLAM KARŞITI MİTİNG DÜZENLENECEK
 

Piskopos Markel de İslam`ın tanınmasına karşı çıkarak, "Bizim görevimiz, Ortodoks dinin saflığını korumak. Tüm bu adımlar Avrupa Birliği`nin önerisi üzerine atılıyor." sözleriyle hükümete yüklendi. Piskopos, Müslümanların Moldova`da her zaman `istenmeyen misafirler` olduklarını öne sürdü. İslam`a `yeşil ışık` yakılmasına karşı çıkan bazı grupların bir protesto mitingi düzenleyeceği belirtiliyor.

Moldova`da 2004 yılında yapılan nüfus sayımında 900`ü kadın bin 166 kişi, kendilerini `Müslüman` olarak kaydettirmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir