• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
"15 Temmuz ruhu ile ekonomik darbeye direneceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, ABD'nin yaptırım kararından sonra doların yükselmesiyle başlayan ekonomi sıkıntılarla ilgili yaptığı açıklamada 15 Temmuz birlik, beraberlik ruhu ile ekonomik darbeye karşı direneceklerini belirtti.

Batman Üniversitesi Senatosu adına yaptığı açıklamada Durmuş, Türkiye'yi darbe ve siyasi operasyonlarla dize getiremeyenlerin bugün ekonomik operasyonlar ile diz çöktürmeye, hizaya getirmeye ve terbiye etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Durmuş, "Milletimiz, Türkü, Kürdü, Arabı ve tüm unsurları ile 15 Temmuz'da gösterdiği birlik ve beraberlik ruhu ile bu ekonomik darbe girişimine karşı da birlik ve beraberlik içerisinde mücadele ederek üstesinden gelecektir. Milletimizin ferasetine güveniyorum." dedi.

Yaşananları ekonomik savaş olarak niteleyen Durmuş, "Bugün ülkemize ve milletimize karşı başlatılan ekonomik darbeye daha doğrusu ekonomik savaşa karşı; birlik, beraberlik, dayanışma günüdür. Gün, milli seferberlik günüdür.  Gün, vatana minnet borcunu ödeme günüdür. Gün, vatana sadakat günüdür. Tüm milletimizi hükümetimize destek olmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı. (Mehmet Sait Çelik - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir