• DOLAR 32.33
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2283.071
  • ...
"İbrahimî duruşu ortaya koymazsak Muhammedî yolu sürdüremeyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü tarafından "Hz. İbrahim'i Anma ve Anlama" etkinliği düzenlendi.

Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda gerçekleşen program Ömer Akgül'ün Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sinevizyon gösterimi ve ses sanatçıları tarafından ilahi ve ezgi seslendirilen programda, HÜDA PAR Karaköprü İlçe Başkanı Faruk Polat Hz. İbrahim'i konu alan şiir okudu.

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Mehmet Ali Ortaç, Hz. İbrahim'in halkının hidayeti için çok çabaladığını ifade ederek, her Müslümanın tebliğ yönünden Hz. İbrahim'i örnek alması gerektiğini söyledi.

Ortaç, "Hz. İbrahim'de diğer bütün peygamberler gibi sadece halkının hidayeti için çabalamadı halkının hidayetine vesile olmak, halkını küfrün karanlığından kurtarmak için ölümü de göze aldı. Evet, Hz. İbrahim iman ve teslimiyet örneğidir. Hz. İbrahim'in hayatından güzel örnekler alıyoruz. Hz. İbrahim iman teslimiyet ve tebliğ öğretmenidir. Hz. İbrahim kavminin arasındadır ve onlarla oturmaktadır. Yıldızlara, aya, güneşe, taştan putlara tapanlarla oturmaktadır ve onların hidayeti için çok uğraşmıştır. Halkın içinden biridir ve dosdoğru bir kişiliğe sahiptir." dedi.

"Babasının hakaret ve tehditlerine rağmen hürmette kusur etmemiş"

İslam davetçilerinin Hz. İbrahim'i örnek alarak güvenilirlikleri ve dosdoğru kişiliklerini ön planda tutmaları gerektiğini ifade eden Ortaç, şunları söyledi:

"Eğer böyle olmazsa İslamiyet dosdoğru temsil edilmez ve İslamiyet'te İslam düşmanlarından daha büyük bir zarar verilir. İslam tebliğinde üslup çok önemlidir. Hz. İbrahim, kendisini ölümle ve dayakla tehdit eden babasına üslubu bizler için çok önemlidir. Hz. İbrahim, 'Ey babacığım!' demiştir. Hz. İbrahim babasının hakaret ve tehditlerine rağmen 'babacığım' demiş ve babasına hürmette kusur etmemiş. Hz. İbrahim Allah'a dayanmıştı, Allah'a kâmil şekilde iman etmişti ve Allah'tan başka hiçbir kimseden korkmuyordu. Hz. İbrahim mancınığa yerleştirildiğinde o tevekkül, sükûnet ve teslimiyeti gösterdi. Allah'ta ona imkânsız olan zaferi nasip etti."

"Teslimiyette en güzel örnek olmuşlardır"

Hz. İbrahim'in eşi Hz. Hacer de teslimiyette güzel örnek olduğunu söyleyen Ortaç, "Bugünün Müslümanları da kâmil bir şekilde iman ederlerse, kâmil bir teslimiyet Allah'ın emirlerine karşı gösterirlerse, insanların imkânsız gördüğü zaferlere Allah bizi ulaştıracaktır. Allah yeter ki birine mağlubiyeti yazmasın onu mağlubiyetten hiç kimse kurtaramaz. Allah (Azze ve celle), putlara ve nemruda mağlubiyeti yazmıştı ve mağlup oldular. Allah, Hz. İbrahim'e zafer yazmıştı ve insanlar onun zaferini imkânsız görüyorlardı ama Allah, onu muzaffer kıldı. O günde öyleydi bugün de öyledir. İman ve teslimiyet örneği dedik ya Hz. İbrahim için, Hz. İbrahim eşi Hz. Hacer'e teslimiyette en güzel örnek olmuştur. İşte aile reisleri eşlerine ve çocuklarına imanda ve Allah'a teslimiyete en güzel örnek olmalıdırlar. Eğer ki teslimiyet dersini Hz. İbrahim eşi Hz. Hacer'e vermeseydi onlar o bilinçli davranışları göstermeyeceklerdi." dedi.

"İbrahimî bir duruş sergilemezsek Muhammedî yolu sürdüremeyiz"

Hz. İbrahim'in imanın ve teslimiyetinin Müslümanlara en güzel örnek olduğunu ifade eden Ortaç, "Hz. İbrahim rabbinden şunu talep ediyor: 'Rabbim bana hüküm ver, rabbim bana insanların hayatına hükmetmeyi nasip et, onların hayatına yön vermeyi nasip et ki, yeryüzünde sana isyan edilmesine izin vermemeyim. İnsanları senin yoluna ileteyim ve en nihayetinde beni Salihlerden eyle.' Kardeşlerim bu kadar dindar olan Hz. İbrahim 'in en sonda istediğine bakın. Bugün biz dindarla bırakın şu iktidara gelmeyi, siyaset yapmayı, oysa imanda en güzel örnek olan Hz. İbrahim rabbinden iktidarı ve siyaseti istemiştir. Allah'ın hükmünün hâkimiyetini istemiştir. Son olarak şu mesajı vereyim; Eğer ki bizler bugünkü yaşantımızda İbrahimî bir duruş ortaya koymazsak, asla layıkıyla Muhammedî yolu sürdürenlerden olamayız." şeklinde konuştu.

Yapılan dua ile sonra eren programa, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Basri Demir, Karaköprü İlçe Başkanı Faruk Polat, Bozova ilçe Başkanı Mustafa Bayram, Birecik ilçe Başkanı Murat Çimender, Şanlıurfa Umut Kervanı Derneği Başkanı Mahmut Çelik, İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila ve davetliler katıldı. (Hüseyin Sayhar, Mustafa Gül-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir