• DOLAR 32.504
  • EURO 34.648
  • ALTIN 2491.385
  • ...
Bitlis Umut Kervanı yardımlarına devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yakın bir süreçte yüzlerce aileye gıda ve giyim yardımında bulunduklarını dile getiren Bitlis Umut Kervanı yetkilileri, yaklaşan Kurban Bayramı münasebetiyle yaptıkları açıklamada ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti yardımında bulunmayı hedeflediklerini belirterek bu hayırlı işe ortak olmak isteyen hayırseverlere "Kurban ve adaklarınızı bize ulaştırın" çağrısında bulundu.

Yapılan çalışmalar hakkında açıklamada bulunan Umut Kervanı Bitlis Yardım Komisyonu Başkanı Şahabettin Subaşı, yardımlarının sadece Kurban ve Ramazan aylarıyla sınırlı olmadığını, yılın 12 ayı boyunca devam ettiğini ifade etti.

Açıklamasında "Öyleyse Rabbin için namaz kıl ve kurban kes" ayetini aktaran Subaşı, "Allah bize kurban kesmeyi emrediyor.  Bu bizim için bir hayırdır. Bitlis Umut Kervanı olarak, her yıl fakirlere Kurban Bayramı'nda kırmızı et dağıtımını yapıyoruz. Bu yıl da Kurban Bayramı'nda inşallah yetim muhtaç ailelere kırmızı et dağıtımını yapacağız. Keseceğimiz kurbanları götürüp evlerinde teslim edeceğiz." dedi.

"Kurban ve adaklarınızı bize ulaştırın"

Yaklaşık 350 aileye gıda ve giyim yardımında bulunduklarını belirten Subaşı, hayırseverlere de seslenerek, şunları söyledi: "Bitlis'te bulunan hayırseverlere sesleniyoruz. Kurbanlarınızı, adaklarını bize ulaştırsınlar. Vekâlet yoluyla bunları kesip, Kurban Bayramı'nda fakir ve muhtaçlara ulaştıralım. Yıl içerisinde yaklaşık 350 aileye gıda ve giyim yardımında bulunduk. Bizde kayıtları bulunan 400 muhtaç aile vardır. Dolayısıyla hayırseverlerin bize ulaştıracakları kurbanları, kesip muhtaç sahibi insanlara ulaştıracağız. Eğer bu hayırseverler istiyorlarsa dağıtım esnasında bize eşlik edebilirler. En azında muhtaç ve yetim aileleri yerinde görmüş olurlar. En azında yılda bir kez de olsa kırmızı et bu fakir ve yetim ailelere ulaşsın."

Zengin ve fakirler arasında aracı olduklarını dile getiren Subaşı, bugüne kadar kendilerine yardım ulaştıran hayırseverlere teşekkür etti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir