• DOLAR 32.343
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2307.58
  • ...
ASİM`den Doğru Medya`ya Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol-DOĞRUHABER

ASİM üyeleri son günlerde medya üzerinden cemaatlere yapılan saldırılara karşı bir dizi temaslarda bulunmak üzere Adana`dan İstanbul`a geldi. Doğru Medya Grubu`nu da ziyaret eden heyeti Doğruhaber Gazetesi Genel Müdürü Mehmet Sait Özcan karşıladı. Ziyarette İslam`a ve Müslümanlara yapılan saldırıların küresel bir boyut kazandığı bugünlerde ülke içinde de gündem saptırılarak İslami çalışmaları pasifize etmeye yönelik çabaların ortaya konduğuna dikkat çekildi.

DAVETTE REHAVET OLUŞMAMALI

Karşılıklı yapılan fikir alışverişinde İslam`a ve Müslümanlara yapılan saldırıların küresel bir boyut kazandığı bugünlerde ülke içinde de gündem saptırılarak İslami çalışmaları pasifize etmeye yönelik çabaların ortaya konduğuna dikkat çekildi. Bu durumu fırsat bilen kimi kesim ve grupların son günlerde cemaatlere yönelik saldırılarının yoğunlaştığı belirtildi. İslami kimi cemaat ve camiaların, iktidarın İslami anlamda attığı yetersiz adımları yeterli görmesiyle birlikte, “Davet” ve Müslümanların gelişimine yönelik çabalarında bir rehavet oluştuğu, daha da ötesi bu camiaların iktidarın menfi yönlerine meyletmesi sonucu toplumun Müslüman asli kimliğinden giderek uzaklaşması vebaline ortak olduğuna vurgu yapıldı.

DOĞUSUYLA BATISIYLA İSLAMİ CEMAATLER BİRLİK OLMALI

Ayrıca Fırat`ın doğusu ile batısı arasındaki İslami camiaların birbirinden kopuk olmasının kabul edilemez durumunun yanı sıra Müslümanlar arası ihtilafların, cemaatlerin birlikte hareket etmesine engel olmaması gerektiğine dikkat çekildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir