• DOLAR 32.506
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2427.81
  • ...
"Amacımız çocuklarımızın namaz ile dirilen bir nesil olmasıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde gerek camilerde ve Kur'an kurslarında gerek vakıf ve derneklerde çocuklara yönelik açılan kurslarda yüzbinlerce çocuk manevi eğitimden geçmeye devam ediyor.

Adıyaman'da Kur'an Nesli Platformu tarafından çıkarılan "Hayat Namaz ile Güzeldir" isimli namaz etkinlik kitabıyla ilkokul çağındaki çocukların 15 gün içerisinde namaz kılmaları sağlandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kur'an Nesli Platformu üyesi Vahdet Der Sekreteri Cemil Özdaş, her güne bir konu şeklinde çocukların anlayacağı dilden hazırlanan "Hayat Namaz ile Güzeldir" isimli namaz etkinliği kitabının çocukların namazı öğrenmelerinde katkısının olduğunu söyledi.

15 gün gibi kısa bir sürede verilen namaz eğitimiyle birlikte çok sayıda çocuğun namaz kılmayı öğrendiğini belirten Özdaş, "Amacımız çocuklarımızın namaz ile dirilen bir nesil olmasıdır. Peygamber Efendimizin gözümün nuru dediği namazı bizler henüz bu küçük yaşta öğretmezsek ileriki dönemlerde namaz ile aralarına mesafe giren ve dininden, diyanetinden uzak bir nesil ile karşı karşıya kalacağız. Bu durum gerek memleketimiz gerekse ülkemiz için çok sıkıntılı bir dönem olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Çocuklarınızı İslami eğitim veren kurumlarla buluşturun"

Halkın çocuklarını İslami eğitim veren kurumlarla buluşturması gerektiğine işaret eden Özdaş, "Kur'an aşığı bir neslin yetişmesini, herkesin güven ve huzur içerisinde bir hayatın sürdürmesini istiyorsak muhakkak yetişen neslin Rabbini bilen ve O'nun emirlerini yerine getirmeye azami gayret eden bir neslin yetişmesine tüm ümmet olarak gayret etmek zorundayız. Nesillerin gittikçe bozulmaya yüz tuttuğu son dönemlerde, Müslümanların kendi çocuklarını azami derecede yetiştirmeye dikkat etmeleri gerekir. Çocukların ahlaki olarak yeterli bir düzeye gelmeleri ve İslam'dan kopuk yaşamamaları için İslami eğitim veren kurumlar ile çocuklarını mutlaka buluşturmaları gerekiyor." diye konuştu.

Özdaş son olarak şu ifadeleri kullandı: "Aileler, Müslüman kisvesi adı altında her türlü hayasızlığı ve İslam düşmanlığını yapan kurum, kuruluş ve şahısların faaliyetlerini aziz İslam'a mal etmeye çalışan medya organlarının yalan yanlış yayınlarına kapılarak çocuklarını İslami camiaların çalışmalarından uzak tutmamalıdırlar."

Kur'an Nesli Platformu üyesi olan Vahdet Der tarafından düzenlenen namaz programına katılan öğrenciler, programdan çok hoşlandıklarını, bu şekilde namaz kılmayı öğrendiklerini ve namazı severek kıldıklarını dile getirdiler.(İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir