• DOLAR 32.588
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2440.536
  • ...
Camiye Çirkin Saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Caminin ahşap verandasındaki mertekler, kapı ve penceresi tamamen yanarken, cami içerisindeki halıların küçük bir kısmı da yangından zarar gördü. Konuyla ilgili bilgi veren Din işleri Başkanı Talip Atalay, caminin kundaklanması konusunda Rum Kilisesi`nden olayı kınayan bir açıklama beklediklerini söyledi.

"RUM ZİHNİYETİ BUDUR"
Cumhurbaşkanı Eroğlu, bugün bir kabulü sırasında gazetecilerin sorusu üzerine, Limasol`daki Köprülü Camii`nin kundaklanmasının, Rumların; Müslüman ve Türkleri hazmedememelerinin güzel bir göstergesi olduğunu kaydetti. Eroğlu, "Anlaşma yapmaya çalıştığımız bir zamanda böyle davranışlar, tabi ki bizim `Rumlar uzlaşma istemez` deyişimizde haklı olduğumuzu göstermesi bakımından önemli. Cami yakma eylemine katılanlara teessüflerimi bildirmek isterim" dedi.

Eroğlu, konuyla ilgili elde ettiği bilgilere göre, camiyi yakmaya çalışanların neden olduğu yangın sonucunda kapının tamamen yandığını ve caminin içerisinin de yangından etkilendiğini söyledi.

Paskalya kutlamaları içerisinde papazların verdiği vaazlardan esinlenen bazı kişilerin camiyi yakmaya yeltendiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Eroğlu, "Bu doğru bir hareket değildi. Bu, hala daha, KKTC insanının Rum halkına güvenmemesindeki nedenlerinde haklı olduğunu ortaya çıkarıyor" dedi. Cumhurbaşkanı Eroğlu, şöyle devam etti: "Camiye, cansız bir varlığa, sırf Müslümanların ibadet yeridir diye zarar vermeye kalkmak, insanlıkla bağdaşmaz. Ama maalesef Rum tarafı, bu gibi hareketleri ilk defa yapmadı. Geçmişte de camilerimiz yıkılmış, ibadet eden insanlarımız kurşunlanmıştır. Rum zihniyeti budur"

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs müzakereleriyle ilgili Türkiye basınında yer alan "B Planı" ve "Kıbrıs Türk Devleti kurulacağı" senaryolarına ilişkin soruyu yanıtında ise, müzakerelerin henüz kopmamış olduğu bir zamanda bunu tartışmanın doğru olmadığını belirtti. BM Genel Sekreteri`nin 19 Nisan`da vereceği kararı beklediklerini kaydeden Eroğlu, karara göre müzakerelere devam edip etmeme konusunda yetkili organlarıyla bir tavır belirleyeceklerini söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir