• DOLAR 32.603
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2415.147
  • ...
Medya Muhammedi Sevdaya Kör Kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Danimarka`daki bir gazetenin Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.av)`e istinaden yayınladığı çirkin karikatür sonrası merkezi Diyarbakır`da bulunan Mustazaflarla Dayanışma Derneği`nin (Mustazaf-Der) öncülüğünde ilk defa meydanlarda kutlanan Kutlu Doğum etkinlikleri, her yıl Nisan ayının tamamına yayılmış durumda.

 

Son yıllarda başta Mustazaf-Der olmak üzere birçok İslami derneğin üyesi olduğu Peygamber Sevdalıları Platformu`nun ayrım gözetmeksizin herkesimden insanları davet ettiği, özellikle Diyarbakır ve Batman`da yüz binleri de aşan katılımla gerçekleşen Kutlu Doğum etkinliklerine Türkiye`deki yazılı ve görsel medyanın büyük bir bölümü kör kalmaya devam ediyor.

İlk yıllarda ilçe ve köylerde yapılan etkinlikleri görmezden gelerek sadece büyük şehirlerdeki yüz binlerin katıldığı etkinlikleri rakam küçülterek veya “şeriat bayrağı, Hizbullah bayrağı taşındı” şeklinde yansıtarak toplumun etkinliklere olan teveccühünü kırmayı hedefleyen yazılı ve görsel medya, kendilerinin aksine Doğruhaber Gazetesi, İlke Haber Ajansı gibi ulusal yayın yapan ajans ve gazetelerin söz konusu haberleri çarpıtmadan vermesi üzerine, bu yıl ya hiç haber konusu yapmayararak, ya da rakam vermeden iki satırla geçiştirme yoluna gitti.

16 Nisan itibariyle Peygamber Sevdalıları Platformu öncülüğünde bu yıl Türkiye`nin dört bir tarafının yanı sıra (Şırnak Cizre, Diyarbakır Bismil Tepe beldesi, İstanbul Bahçelievler, Mersin Tarsus, Batman Recepler Köyü, Diyarbakır Pirinçlik Köyü, Batman Balderesi Beldesi, Diyarbakır Bismil, Elazığ Akkiraz Beldesi, İzmir Menemen, Urfa Hilvan, Mardin Nusaybin, Urfa Suruç, Erzincan Üniversitesi, İzmit, Urfa Ceylanpınar, Osmaniye, Diyarbakır Çınar Alabaş Köyü, devam edecek… ) Avrupa`nın çeşitli ülkelerinde düzenlenen, en önemlisi de Batman`da yüz binlerin katılımıyla gerçekleşen Kutlu Doğum Etkinliğine yazılı ve görsel medya şu şekilde yer aldı:

Anadolu Ajansı (AA): Batman`da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Batman`da düzenlenen Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenen mitinge çok sayıda kişi katıldı.

Batman Mustazafder Şubesi`nce Yeni Otogar yanındaki boş alanda düzenlenen miting Kur`an-ı Kerim`in okunması ile başladı. Kürtçe Mevlid ve İlahilerin de okunduğu mitinge katılanlar sık sık tekbir getirdi.

Yoğun güvenlik önleminin alındığı miting, olaysız sona erdi.

İhlas Haber Ajansı (İHA): Batman`da Kutlu Doğum Coşkusu

Batman`da Peygamber Sevdalıları Platformu`nun Hz. Muhammed`in (S.A.V) doğumunun yıl dönümü münasebetiyle düzenlediği kutlu doğum programına binlerce kişi katıldı.

Batman Yeni Otogar yanındaki miting alanındaki etkinlik Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sık sık tekbir ve salavatların getirildiği programda katılımcıların ağırlıklı olarak bayanlardan oluştuğu gözlendi. Etkinliğe katılan katılımcılar ilahiler eşliğinde halaylar çekti. Ön taraflarda yaşanan izdiham nedeniyle bazı bayanlar fenalık geçirdi. Fenalık geçiren bayanlara ilk yardımı yine alanda bulunan bayanlar yaptı. Kutlama etkinliği Peygamber Sevdalıları Platformu kız ilahi gurubunun söylediği ilahilerle devam etti.

Cihan Haber Ajansı (CİHAN): Hiç haber yapmadı…

Doğan Haber Ajansı (DHA): Hiç haber yapmadı veya yaptığı haber tarafımızca görülmedi…

Yeni Şafak: Hiç haber yapmadı veya yaptığı haber tarafımızca görülmedi…

Yeni Akit: Hiç haber yapmadı veya yaptığı haber tarafımızca görülmedi…

Yeni Asya: Hiç haber yapmadı veya yaptığı haber tarafımızca görülmedi…

Milli Gazete: Hiç haber yapmadı veya yaptığı haber tarafımızca görülmedi…

Zaman: Hiç haber yapmadı veya yaptığı haber tarafımızca görülmedi…

Bugün: Hiç haber yapmadı veya yaptığı haber tarafımızca görülmedi…

Milat: Hiç haber yapmadı veya yaptığı haber tarafımızca görülmedi…

Türkiye: Hiç haber yapmadı veya yaptığı haber tarafımızca görülmedi…

Milliyet, Hürriyet, Sabah, Vatan, Radikal, Birgün, Akşam, Star, Taraf ve Habertürk de sayfalarında yer vermedi. Ayrıca görsel medyada da haber yapılmadı.

Bölgedeki olumsuzlukları minnacık dahi olsa “flaş haber” olarak veren medyanın büyük bir kesimi, sizce neden Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlediği tarihi etkinliklere kör kaldı?

Bu arada "belki haberdar olamamışlardır" diyenlerin dikkatine Haber Vaktim sitesinde yayınlanan iki yorumu sunmak isteriz:

habervaktim siz de o kervanda mısınız? 1

Yazar: abbas kutup - 2012-04-16 13:53:09
tamam diğerlerini anladık da size ne oluyor? dün batman peygamber sevdalılarının kutlu doğum etkinliği vardı. onunla ilgil bir haber bile yapmadınız. onun yoksa haber değeri mi yok? ben gazeteci değilim ya!!! tabi bir pkk`lı bir yere taş atsaydıveya bir köpeğe hoşt dese bakıyorum siz de hemen flaş..
habervaktim siz de o kervanda mısınız? 2

Yazar: abbas kutup - 2012-04-16 13:52:21
evet hemen flaş flaş haberiyle haberleştiryorsunuz. ya da ne bileyim ilginç fotoğrafların(!) haberini yapıyorsunuz. ha bu arada gelecek pazar diyabakırda aynı etkinlik var yine haber değeri olmadığı için haberleştirmeyin. çünkü ortalam 1 milyon insan katılır. 1milyonpeygambersevdalıları

(Hürseda Haber)

Bu haberler de ilginizi çekebilir