• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Arınç`tan İnternet Medyasına Müjde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ele alınan konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısında Dışişleri Bakanı Davutoğlu`nun Suriye konusunda, Başbakan Erdoğan`ın ise Çin ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulunduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent arınç, içerisinde internet medyası olmak üzere hazırlıkları süren Basın Kanunu`na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Arınç, İnternet medyasına ilişkin tasarının interneti de içerdiğini tasarının bakanlar kurulunda imzaya açıldığını söyledi.

Arınç, 28 Şubat sürecine ilişkin davanın açılmasından sonra hükümetin tavrının netleşeceğini açıkladı.

Güney Kıbrıs`ın Avrupa Birliği dönem başkanlığına ilişkin Türkiye`nin yaklaşımına ilişkin bir konunun bakanlar kurulunda ele alınmadığını, Kıbrıs Türk Devleti adı ile KKTC`nin bazı uluslararası kuruluşlar tarafından anıldığını anlattı.

Suriye`de yaşanan olaylar konusunda dünden bugüne belli bir yavaşlamadan bahsedildiğini söyleyen Arınç, buna karşın Suriye`nin bazı kentlerinde bombalamaların yaşandığını anlattı.

Arınç, Mehmet Ağar ile ilgili konunun Bakanlar Kurulu`na gelmediğini gelmemesi de gerektiğini belirterek Türkiye`de hukukun gereğinin yapıldığını söyledi.

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi`nin ülkesinde soruşturmaya tabi tutulduğunu can güvenliği açısından bir dönem Kuzey Irak`ta kaldığını anlatan Arınç, Haşimi`nin Türkiye`de sığınma hakkı aldığı veya Türkiye`de kalacağına ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir