• DOLAR 32.572
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2501.57
  • ...
AGD`den cuma saati dükkânlarını kapalı tutan esnaflara tebrik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi Tanıtım ve Medya Komisyon Başkanlığı, Denizli'de cuma saatinde dükkanlarını kapalı tutan esnafa tebrik belgesi takdiminde bulundu. Dernek Başkanı Ekrem Çetin, pazar günü tatilinin cumaya alınmasını talep etti.

Tebrik takdimi sırasında bir açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi Tanıtım Ve Medya Komisyon Başkanı Ekrem Çetin, "İslam'ı, Allah'ın emirlerini yaşamak gibi yaşatmakta önemli. Rabbimiz Cuma Suresi 9. Ayet-i Kerimesinde 'Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman hemen Allah'ın zikrine koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır.' Bu ayet-i kerime mucibince haftamızın en hayırlı günü olan cuma günümüze ve saatine saygı gösteren özelliklede cuma günleri cuma saatinde kapalıyız yazısını yazarak dükkanına asan esnaf ve işyeri sahiplerini tebrik ediyor, Rabbimizden bol bereketli kazançlar diliyoruz." dedi.

"Kutsallarınıza ve değerlerinize sahip çıkın"

Çetin, "Cuma günü ülkemizde 27.5.1935 tarih ve 2739 sayılı kanunun 3. Maddesi ile 'pazar' olarak değiştirilmiştir. Arif Nihat Asya'nın bir şiirinde ifade ettiği gibi 'Bize bir nazar oldu cumamız pazar oldu ne olduysa hep azar, azar oldu.' Halkı Müslüman olan ve asırlarca İslam'ın sancağını kıtalara taşımış 'i'lay-ı kelimetullah' misyonunu yürütmüş olan bir ecdadın torunlarının yaşadığı vatanımıza baktığımızda Yahudiler için kutsal olan gün cumartesinin tatil yapıldığını, Hristiyanların baktığımızda kutsal günü pazarın tatil yapıldığını ama ne hikmetse cumanın tatil olmaktan çıkarıldığını görmekteyiz." ifadelerini kullandı.

Tatil gününün cuma gününe alınmasını talep eden Çetin, "Bizler yetkililerimizden ibadet özgürlüğü kapsamında hafta tatilinin pazardan cumaya alınmasını talep etmekteyiz. Müslüman Milletimize de çağrımız kutsallarınıza ve değerlerinize sahip çıkın." şeklinde konuştu. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir