• DOLAR 32.612
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2491.596
  • ...
Şırnaklı hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hac vazifelerini yapmak üzere kutsal topraklara doğru yola çıkan 23 hacı adayı, sevinç ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Kutsal topraklara giderek dini vazifeleri olan hac ibadetini ifa etmenin mutluluğunu yaşayacak olan hacı adayları, aynı zamanda sevdiklerinden ayrı olmanın da hüznünü yaşıyorlar.

Hac vazifelerini yapmak üzere yol çıkan Şırnak'ın Silopi ilçesindeki hacı adayları, ilçede bulunan Miraç Caminde bir araya geldiler. Camide cemaatle kılınan yatsı namazın ardından kafile, dualar eşliğinde uğurlandı.

Yaşadıkları heyecanı ve mutluluğu İLKHA muhabirine değerlendiren hacı adayları, kutsal topraklarda hac ibadetini yapacakları için çok mutlu olduklarını söylediler.

Hacı adaylarından İsa Melez, hac ibadetini yerine getireceği için meraklı ve heyecanlı olduğunu söyledi.

"İslam âleminin içinde olduğu durumdan kurtulması için dua edeceğim"

Kâbe'de tavaf yapınca ve namaz kılınca İslam âleminin içinde olduğu durumdan kurtulması için Allah'a bol bol dua edeceğini vurgulayan Melez, "İlk defa kutsal topraklara hac ibadetimi yerine getirebilmek için hazırlık yaptım. İnşallah kazasız belasız Mekke'ye ulaşırız. Oradaki atmosferi, heyecanı çok merak ediyorum. Orada ibadetimi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağım. Namaz kılınca tavaf yapınca İslam âlemi için bol bol dualar edeceğim. Şu an adeta zillet içerisinde olan Müslümanlar için bol bol dua edeceğim. İslam âleminin yekvücut olması için rabbime yalvaracağım. İnşallah ibadetim ve dualarım kabul olur." dedi.

Hacı adaylarından Selahattin Bağışlar ise Kâbe'ye dokunabilmenin hayalini kurduğunu belirterek, hac ibadetini yerine getirme zamanının geldiğini ifade etti.

"Hac ibadeti hayalimi gerçekleştireceğim"

Bağışlar, " en ilk defa Mekke'ye Peygamber Efendimizin dünyaya teşrif ettiği kutlu şehre gideceğim. Kıblemiz olan Kâbe'ye gücü olan Müslümanların üzerine farz olan hac ibadetimi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağım. İnşallah yıllarca hasretini çektiğim, hayalini kurduğum kutsal topraklara gidiyorum. Rabbim ibadetimizi kabul eylesin." ifadelerini kullandı. (Ahmet Uçar - İLKHA)  
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir