• DOLAR 32.379
  • EURO 35.022
  • ALTIN 2326.145
  • ...
"Proje okul seçilen imam hatipler eğitim kalitesini katlıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkezde 6 yıldır eğitime başlayan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından proje okulu seçilen Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi ile TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, mesleki derslerinin yanında Fen ve Sosyal Bilimler dersleri de verilerek eğitim kalitesini artırıyor.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde birçok İmam Hatip Lisesi proje okulu olarak belirlendi.

Batman'da 3 yıldır proje okulu seçilen TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden sonra Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi de 2 yıldır proje okulu olarak eğitimini sürdürüyor.

Kız ve erkek imam hatipli öğrenciler için faaliyet gösteren proje okullarıyla ilgili bilgi veren Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Çelik, Fen ve Sosyal Bilimler programının uygulanmasından dolayı her geçen gün imam hatiplerin kalitesinin arttığını söyledi.

Batman başta olmak üzere Türkiye genelinde halkın imam hatiplere olan ilgisinin arttığını vurgulayan Çelik, bunun sevindirici bir gelişme olduğunu kaydetti.

 "İmam hatiplerimizde fen liselerinde uygulanan müfredatın aynısı uygulanmaktadır"

Çelik, "Zeynel Bey Anadolu İmam Hatip Lisesi, Batman'da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2 yıldır proje okul olarak belirlenmiştir. Yeni sisteme göre nitelikli olarak seçilmiştir. Sınavla öğrenci alan okullardan birisidir. Zeynel Bey Anadolu İmam Hatip Lisesi, erkek öğrencilere yönelik bir lisedir. Proje okul olmasının avantajları, fen liselerinde uygulanan müfredatın aynısı uygulanmaktadır. Aynı kitaplar okutulmaktadır. Ayrıca okulumuzda öğretmenlerimiz, idarimiz tarafından seçilmektedir. Okulumuzun fiziki alt yapısında herhangi bir sıkıntı yoktur. 300 öğrenci kapasiteli pansiyonumuz vardır. Okulumuzda şimdiye kadar geçen seneyle gelen öğrencilerimizle beraber 10'uncu sınıf ve bu sene yerleşen 9'uncu sınıf öğrencilerimizle beraber proje okul olarak eğitim öğretime devam edecektir. Bu sene bize ayrılan 150 kişilik kontenjanın tamamı yerleştirme sonucunda dolmuştur. Bu da bizi oldukça sevindirmektedir." dedi.

"İmam hatipliler istediği üniversitede okuyabilecek"

Velilerin imam hatip okullarını gönül rahatlığıyla tercih edebileceğini belirten Çelik, "Hiçbir şekilde çekingenleri olmasın. İmam hatiplere gelen bir öğrenci, özellikle proje okulunda okuyan bir öğrenci akademik olarak istediği üniversitede okuma imkânına sahip olabilecektir. Sınava girdiğinde diğer öğrencilerden hiçbir farkı, dezavantajı olmayacaktır. Bununla beraber manevi anlamında, İslam dinini öğrenme konusunda diğer öğrencilerden bir adım önde olacaktır. Batman imam hatip olarak 2 tane proje okul seçilmiştir. Zeynel Bey İmam Hatip Lisesi erkeler için Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi de kız öğrencilerimiz için Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından belirlenmiştir. İki okulumuzun da kontenjanları dolmuş durumda, beklentimizin üzerinde teveccüh görmüştür. Yüksek puanlı öğrenciler yerleşmiştir." diye konuştu.

"Velilerimiz gönül rahatlığıyla 2 okulu da tercih edebilirler"

İldeki proje okullarıyla ilgili bilgi veren Çelik, konuşmasına şöyle devam etti: "İki okulumuzda fiziki anlamda hiçbir eksiklik yoktur. Öğretmen kadromuzda ciddi bir eksikliğimiz yoktur. Öğretmenlerimizin büyük bir kısmı deneyimli, dershanelerde uzun dönem çalışmış öğretmenlerdir. Pansiyonlarımızda günde 4 öğün yemek verilmektedir. Yemeklerimiz ev yemeği kalitesindedir. Temizlik, bakım gibi konularda hiçbir eksiğimiz yoktur. Pansiyonlarımızın 24 saat açık, banyomuz, sıcak suyumuz, görevlilerimiz konusunda hiçbir eksikliğimiz yoktur. Velilerimiz bu 2 okulu da rahatlıkla tercih edebilirler, bundan sonraki senelerde şu an burada okuyan öğrencilerden de bu bilgiler alınabilir. Velilerimiz bizzat gelip okullarımızı ziyaret edebilirler, okullarımızın şehir dışında olması gürültüden uzak olması, trafik sıkıntısının olmamasın açısından da eğitim için çok bir ortamımız vardır. Derslerimiz; 9 ve 10'uncu sınıfta diğer okullarla aynı, fen lisesinin ders müfredatı uygulanmaktadır."

"İmam hatipler Müslüman milletin desteğiyle ayakta kalmıştır"

İmam hatip öğrencilerinin her yönden avantajlı olduklarını söyleyen Çelik, halkın imam hatip okullarına sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

Çelik, "İmam hatipte okuyan bir öğrencinin bugüne kadar mesleki hayatında bir sıkıntı yaşadığı pek rastlanmamıştır. İmam hatip öğrencileri her anlamda diğer okul öğrencilerinden daha avantajlıdır. Gerek mesleki anlamda, gerek maddi anlamda ve özellikle manevi anlamda ailesi, vatanı, milleti, memleketi için faydalı bireylerin yetiştiğine şahit oluyoruz. Bunun böyle devam etmesi için velilerimizin bu konuda imam hatiplere sahip çıkması ve duyarlılık göstermesi gerekmektedir. Şimdiye kadar imam hatipler özellikle halkın, Müslüman milletin desteğiyle ayakta kalmıştır ve bu böyle devam edecektir." ifadelerini kullandı.(Mehmet Sait Çelik-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir