• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
ABD`nin yeni stratejileri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Riyad Makaev  - Doğruhaber/Analiz

ABD dünya hakimiyetini koruyabilmek için yeni stratejiler geliştiriyor. Ortadoğu politikalarını istediği gibi yürütemeyen ABD büyük ölçüde kendine engel olan Rusya ve Çin`e karşı yeni hamleler yapmaya başladı. Sovyetler Birliği`nin yıkılmasının en büyük sebeplerden bir tanesi Batı ve Sovyetler Birliği arasında başlatılan soğuk savaş olmuştur. ABD yürüttüğü ince siyasetiyle Sovyetler Birliği`nin ekonomisini çökertmeyi başarmıştı. Şimdi yeniden dünya aktörlüğüne oynanan Çin ve Rusya karşısında ABD yeni teknolojiler kullanmaya çalışıyor.

ABD  Başkan Yardımcısı Mike Pence, 2020'ye kadar "ABD Uzay Kuvvetleri Komutanlığı'nı" kuracaklarını duyurdu. Bu ne anlama geliyor? ABD yeryüzündeki tüm dehditlere karşı tedbirlerini almış ve artık uzayda ABD`nin üstünlüğünü sağlamayı hedefliyor! Aslında yapılmak istenilen şey şudur... Büyüyen Çin ve Rusya ekonomilerini çökertmek için ABD yeni askeri programını yürürlüğe koyacak. Bu da Çin`i ve Rusya`yı ABD`den geri kalmamak için harekete geçirip gereksiz harcamalar yaptıracak. Sovyetler Birliği`ni de bu şekilde zayıflatıp dağıtan ABD, Uzay Kuvvetleri`ni kuruyorum, sizi uzaydan vuracağım demeye çalışıyor. Rusya ve Çin`in uzay teknolojilerine ve Uzay Kuvvetleri`ne önem verdiğini zaten daha önceden biliyoruz. Bu strateji ABD`nin iyi düşünüp geliştirdikleri stratejilerden bir tanesidir.

Rusya`nın ekonomisi zaten zor bir dönem geçiriyor. Ukrayna ve Suriye ummadığı harcamalar ortaya çıkardı. Ayrıca Ukrayna`dan ilhak edilen Kırım, Rusya`ya ekstra yük yükledi. Suriye`de umduğu şeyi bulamayan Rusya kendi vatandaşlarına yüklenmek zorunda kalıyor. Şimdi, ABD`nin ortaya koyduğu uzay programından Rusya ve Çin geri kalırsa ABD bir adım öne geçmiş olacak. ABD bu stratejisinde İsrail ile birlikte hareket edecek. Çünkü ABD dünya medyasını elinde tutan siyonist lobilerin yardımına ve tam desteğine ihtiyaç duyacaktır. Bu stratejiyi geliştirmek için medya desteği şart. ABD`de Kongre'nin gelecek 5 yıl içinde uzay çalışmaları için 8 milyar dolar ek fon ayıracağı bilgisi bile bir stratejinin parçası olabilir.

Suriye`de istediği hedefe ulaşabilmek için terör örgütleriyle işbirliği yapacak kadar gücünü kaybeden ABD birden Uzay Komutanlığı kurup uzay savaşlarına hazırlanıyor. ABD Çin ile Rusya'nın son zamanlarda birçok hipersonik silah ve araç geliştirdiklerini, dolaysıyla ABD'nin uzaydaki üstünlüğünü tehdit ettiklerini söyleyerek Rusya`ya ve Çin`e gaz vermeye çalışıyor.

ABD Başkanı Trump, haziran ayındaki bir ulusal güvenlik toplantısında, Pentagon'a, Amerikan Silahlı Kuvvetleri'nde altıncı Kuvvet Komutanlığı olarak "Uzay Kuvvetleri Komutanlığı" kurma konusundaki süreci başlatma talimatı vermişti. Rusya ve Çin`in, ABD`nin bu hamlesine karşı nasıl tepki vereceğini yakında hep birlikte göreceğiz. ABD`nin Uzay Kuvvetleri projesi Rusya ve Çin`e karşı yapılan sahte operasyon olabilirliği gerçek operasyon olması ihtimalinden daha fazla görünüyor...

Bu haberler de ilginizi çekebilir