• DOLAR 32.438
  • EURO 34.458
  • ALTIN 2487.041
  • ...
"Kur`an kursları faydalı bireylerin yetişmesinde ehemmiyet arz eder"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığınca 25 Haziran'da Türkiye genelinde "Camide çocuk sesi vatanımın neşesi" sloganıyla başlatılan ve 17 Ağustos'ta sona erecek Yaz Kur'an Kursları tüm güzelliğiyle devam ediyor.

Son haftaya girilen Kur'an kursları hakkında İLKHA muhabirine konuşan Kızıltepe İlçe Müftüsü Masum Taşçı, topluma faydalı bireylerin yetişmesinde Kur'an kurslarının ehemmiyet arz ettiğini söyledi. Taşçı, Kur'an kurslarında dinini ve diyanetini öğrenen çocukların hem ailelerine hem de topluma faydalı bir birey olacağını belirtti.

Kızıltepe'de 10 bin öğrenciyle başladıkları yaz Kur'an kurslarında sayının 11 bine ulaştığına dikkat çeken Taşçı, çocuklara hem uygulamalı hem de teorik olarak 334 öğreticiyle eğitim verildiğini, çocukların Kur'an-ı Kerim, abdest, namaz, fıkıh ve ahlak dersleri alarak dini temel bilgileri öğrendiklerini kaydetti.

"Katılım geçen yıllara göre daha fazla"

Taşçı, "Kur'an kurslarında öğrencilerimize Kur'an-ı Kerim'i okuma, namaz sürelerini ve dualarını ezberleme, uygulamalı olarak da abdest alma namaz kılma birde ahlaki değerler hususunda gerekli bilgiler verilmiştir. Şükürler olsun katılım geçen yıllara göre daha fazla artarak devam etti. Şu ana kadar da hem murakıplarımız, hem görevlilerimiz denetimlere devam ediyor, bende bizzat denetimlere katılıyorum. Bu 2 aylık süre zarfında öğrencilerimiz en azında dinini ve diyanetini daha iyi öğrenmiş, ibadetler hususunda daha fazla donanımlı bir haldedir." dedi.

Modernleşen toplumda genelde ferdi hayatın daha ön plana çıktığını, insanların eskisi gibi daha fazla bir arada olma durumunun olmadığını dile getiren Taşçı, "Bundan dolayı yaz Kur'an kurslarını ganimet bilerek bu hususta özellikle tüm öğrencilerimize ulaşma noktasında bir gayret içerisindeyiz. Öğrencilerimizin inşallah bu 2 aylık süre zarfında öğrendiği hususları eylülde başlayacak 8 aylık eğitim-öğretim döneminde bu müddet zarfında orada da uygulayacak. Bu da onların toplum içerisinde hem ferdi hem ailevi hem toplumsal açıdan toplumla uyumlu bir fert olarak yetişmesine vesile olacaktır." diye konuştu.

"Çocuklara hem teorik hem uygulamalı eğitim veriliyor"

Kur'an kurslarında 3 ders halinde programa devam edildiğini belirten Taşçı, uygulama ve teorik olarak verdikleri eğitimi şöyle anlattı: "Birinci dersleri Kur'an-ı Kerim'i yüzünden okuma, ikincisi namaz sürelerini ve dualarını ezberleme, üçüncü dersleri ise dini bilgiler. Namaz ve abdesti uygulamalı bir şekilde öğreniyorlar. Namaz sürelerini ve dualarını ezberliyorlar. Diğer dini bilgiler oruç, zekât, hac, helal haram, günah sevap, iyilik ve kötülük hususu, erdemli insan olma hususu ve ahlaki değerlerin tümünü hocalarımız teorik olarak öğretiyorlar."

"Kur'an kursları faydalı bireylerin yetişmesinde ehemmiyet arz eder"

Yaz Kur'an kurslarının çocukların yetişmesinde büyük rol aldığına işaret eden Taşçı, "Çocuklarımız toplum içerisinde topluma yararlı bir birey olarak yetişmeleri, ailelerine faydalı olmaları, kendisiyle barışık olmaları hususu ehemmiyet arz eder. Günümüz dünyasında yetiştireceğimiz fertleri bu yönüyle donanımlı bir halde yetiştirme hususunda bu yaz kursları bizim için büyük bir fırsattır. Hocalarımız bunun üzerinde hassasiyetle durmaktadırlar. Dinini diyanetini öğrenen; topluma ve ailesine faydalı, büyüklere saygıyı, küçüklere sevgiyi, insanlara iyilikte bulunma gibi vasıflarla yetişeceği için bu toplumumuz için gereklidir ve ehemmiyet arz ediyor." ifadelerini kullandı.(Mehmet Aslan-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir