• DOLAR 32.494
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2436.79
  • ...
Muhammed`i Coşku Bu Kez Develi`deydi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Ergani`nin Develi köyünde Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye derneklerden Köy-Der, kutlu doğum münasebetiyle köy meydanında mevlit etkinliği düzenledi. Yapılan Kutlu Doğum Etkinliği yağan yağmura rağmen çevre köylerden de Peygamber sevdalılarının katılımı ile yoğun katılımlı bir şekilde gerçekleşti. Programda Molla Celal Boztaş hoca İslami yaşantı üzerine bir konuşma yaparak her kesin ailesinde sorumlu olduğunu ifade etti.

Sunuculuğunu Emin Ulu`nun yaptığı Peygamber Sevdalılarının etkinliği saat 13.30`da Molla Hasan`ın Kur`an tilaveti ile başladı.

Kur`anı Kerim tilavetinden sonra Molla Celal Boztaş hoca etkinlikte bir konuşma yaparak "Bizleri ve sizleri bu yağmurda bu köyde bir araya getiren unsurun Muhammedi sevda ve Muhammedi aşktır." dedi.

Boztaş hoca, Allah`ın Hz Muhammed`i ümmetinin üzerine şahit kıldığını söyleyerek şöyle devam etti: "Yüce Allah Hz. Muhammed`i şahit, uyarıcı ve müjdeci olarak bize göndermiştir. Allah ve Resulü iyi ve kötüyü bize göstermiştir. Bundan dolayı Allah`ın Peygamberi bizim Salih amel işleyip işlemediğimiz görmek için bize şahit olacaktır. Bundan dolayı bizler de Allah`a karşı sorumluluğun bilincinde olmalı hakikati inkâr edenlerin, kâfirlerin ve münafıkların baskılarına boyun eğmeden İslami yaşantımıza devam etmeliyiz. "

Boztaş hoca Müslümanlar olarak kendimizi ve ailemizi cehennem azabından uzaklaştırarak cennetin güzelliklerine nail olmak için İslami yaşantının gerekli olduğuna vurgu yaparak, " Yüce Allah Kur`an-ı Kerim`de biz Müslümanlara;`Ey iman edenler! Kendinizi ve çoluk çocuğunuzu cehennem ateşinden koruyun. Onun yakıtı insanlar ve taşlardır` diyor. Resulullah da `Hepiniz çobansınız ve hepiniz sürünüzden mesulsünüz. Erkek ailesinin çobanıdır ve sürüsünden mesuldür. Ey Müslümanlar bizler şayet Allah ve Resulünün emirlerini yerine getirmesek ve men ettiklerinden vazgeçmezsek muhakkak cehennem azabına duçar oluruz."dedi.

Boztaş hocanın konuşmasından sonra okunan mevlitten sonra Kutlu Doğum Etkinliği, salâvatlarla ve Grup Vuslat ile Grup Aksa`nın okuduğu mevlit ile devam etti. Mevlidin okunmasından sonra etkinliğe katılanlara yemek verildi. Katılımcılar ilahi ve ezgiler eşliğinde yemeklerini yiyerek memnuniyetlerini dile getirdi.

Muhammed`i coşku ve sevda etkinliği Mehmet Şah Duyu`nun okuduğu dua ile son buldu. (Osman İçli - İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir