• DOLAR 32.35
  • EURO 35.137
  • ALTIN 2311.131
  • ...
Meral Akşener`den döviz açıklaması: Hükümetin yanındayız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin genel merkezinde il başkanları toplantısının ardından yaptığı açıklamada, bir süredir yaşanan piyasa hareketlerinin Türkiye için hayati riskler üretmeye başladığını savundu.

"Yanlış ekonomi yönetimi ve israfın bir sonucu" olarak, ekonomide ve dövizde bir patlama yaşandığını ileri süren Akşener, şöyle devam etti:

"Sebepleri biliyoruz, uzun zamandır da konuşuyor, hükümeti ve milletimizi uyarıyoruz ancak gün, bu ekonomik tabloyu iç siyaset malzemesi yapma günü değildir.
Hepimiz aynı gemideyiz. Dünü ve bugünü, yarın konuşmak üzere Sayın Cumhurbaşkanına çağrıda bulunuyoruz. Gelin etrafınızı saran ve sizi sürekli yanıltan o ekonomi kurmaylarından bir an önce kurtulun. Ekonomi yönetimini damat tahakkümünden kurtarın. İlk adım olarak, özellikle uluslararası sermaye ve piyasalarda güven tazeleyecek bu adımı atın."

Bunca zamandır yapılan tüm uyarıların kulak arkası edildiği için işin bu noktaya geldiğini savunan Akşener, "Türkiye Cumhuriyeti aile şirketiniz değil.Ekonomik tabloyu bozarken yalnızdınız ancak ilan etmek isterim ki çözüm için birlikte hareket etmeye hazırız. İçerideki sorunlarımızla ilgili söz hakkımız saklı kalmak kaydıyla bugün için ülkemiz ve milletimiz adına Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin yanındayız" dedi.

Atılacak her olumlu adıma güçleri oranında katkı sunmaya hazır olduklarını vurgulayan Akşener, küreselleşen dünyada ekonomilerin de artık birer beka alanı olduğuna dikkati çekti. Akşener, "İYİ Parti, aciliyet kazanan, millet ve ülke bekasını tehdit eden sorunun aşılabilmesi için Cumhuriyet hükümetine her tür desteği vermeye hazırdır" dedi.

Ekonominin ve sermaye için güven limanının tesis edilmesi gerektiğine işaret eden Akşener, şunları söyledi: "Sizi, İYİ Parti Genel Başkanı olmanın ötesinde, bu ülkenin sorumlu bir vatandaşı olarak, derhal şu adımları atmaya davet ediyorum. Öncelikle hamasi nutuklarla günü geçiştirmek yerine, meselenin ciddiyetini kavrayın. Merkez Bankasına müdahaleden vazgeçin. Piyasa koşullarına uygun hareket edebilmesi için elini kolunu çözün. Sorun milli bekamızı ilgilendiriyor. O yüzden siyaset üstü bir yaklaşımla tüm partilerin ekonomi kurmayları ile sermaye örgütlerinin kurmaylarını bir araya getirip, yol haritası çıkarın. Sayın Cumhurbaşkanı, bu acil adımları ciddiyetle atmadığınız taktirde, kısa süre içinde Türkiye'nin tekrar IMF'lik hale geleceğinden emin olunuz.

İşte o andan itibaren milletimizin ve ülkemizin sırtına binecek yüklerin vebali üzerinizde olacaktır. Biz, sorumlu ve dikkatli adımlarla bu badireyi de atlatacağımıza inanıyoruz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir