• DOLAR 32.542
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2423.334
  • ...
Yol ve su sıkıntısı çeken vatandaşlardan belediyeye tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesi Ceylanpınar yolu üzerinde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Viranşehir Aile Mezarlığının yapılmasından bu yana yol ve su sorununun sürdüğünü belirten vatandaşlar, sorunun bir an önce giderilmesini talep etti.

Yaşanan sorun nedeniyle yollarının özellikle yazın tozdan, kışın ise çamurdan geçilmediğini ifade eden ilçe sakinleri, yol sorunuyla birlikte su sıkıntısının da olduğunu belirterek yetkilileri göreve çağırdı.

Vatandaşlar, şimdiden mezarlıklara giden yolların elverişsiz olması nedeniyle Kurban Bayramı'nda yaşanacak araç izdihamının endişesini yaşıyor.

Mezarlık yolunun bozuk olduğunu, su sıkıntısı çektiklerini belirten vatandaşlardan Yaşar Etres, belediyenin sorunla ilgilenmediğini dile getirdi.

"Bu ayıp hepimizin ayıbıdır"

Etres, "Viranşehir ilçemizin en büyük sorunlarımızdan biride mezarlık sorunudur. Ama yetkililerimiz görmemezlikten geliyor. Mezarlık yolu berbat haldedir. Ölülerimizin başında ağaçlar ekmişiz; ama ne yazık ki su sıkıntısından dolayı ektiğimiz ağaç ve çiçekler kurumaktadır. Mezarlık hepimizindir, belediye hepimizin belediyesidir. Oysa bu ayıp hepimizin ayıbıdır. Ama maalesef hizmetimiz yoktur. Şu an milletimiz eski çağ dönemi gibi bidonlarla su taşıdığını görüyoruz. Yanı belediyemiz bu gibi konularda çok duyarsız. Olduğu için şikâyetçiyiz." ifadelerini kullandı.

"Bidonlarla su taşıyoruz"

Ölüleri için başka yerlerden su getirdiklerini söyleyen Feride Gökhan, "Mezarlıklarımızın başında ektiğimiz ağaçlar ölmesin diye ya evden ya da başka yerlerden bidonlarla su taşıyoruz. Yetkililerin bu soruna bir çare bulmasını istiyoruz. İnşallah sesimizi duyacaklar ve onlarda bu sıkıntıyı giderirler." diye konuştu.

"Cuma günleri bilerek suyu kesiyorlar"

Özellikle cuma günü bilerek suyun kesildiğine dikkat çeken İbrahim Halil Dolaş, "Bizler haftada bir gün yakınlarımızın mezarı başında bir Fatiha okumak istiyoruz. Ama yollar bozuk, içi çöplük dolu. Cuma günleri bilerek suyu kesiyorlar. Suyumuzu hastaneden getiriyoruz. Ya da evden motosikletle getiriyoruz. Sadece girişte büyük şehir yazılmış büyük şehir nerede? İnsan bu mezarlıklara girmesinden utanıyor. Haftada bir sefer geliyoruz bazı temizlikleri yapıyoruz. Ama sadece bizimle bitmez ki. Yetkililer bu soruna bir an önce müdahale etsin." dedi.

"Yollar bozuk, su yok"

Yaşanan sıkıntılara tepki gösteren Mustafa Taze ile Maşallah Gündüz ise şunları söyledi: "Bizler perişan olmuşuz. Mezarlık girişinde büyük şehir tabelasını yapmışlar. Reklam yapmayı bıraksınlar, gelsinler mezarlık içindeki yol ve su sorunu gidersinler. Birkaç gün sonra bayramdır, vatandaşlar nasıl ölülerini ziyaret edecekler. Arabalar hepsi burada tıkanıp kalacaklar. Yollar bozuk, su yok. Yollarımız yazın tozdan kışın ise su ve çamurdan geçilmiyor."(Sabri Acet-İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir