• DOLAR 32.489
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2433.765
  • ...
"Suni finansal istikrarsızlık dalgalarına maruz kalıyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt Buluşması programına katıldı. Cumhuriyet Caddesinde gerçekleşen programda Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

Döviz kurlarında yaşanan artışa değinen Erdoğan, "Dolar molar bizim yollarımızı kesmez, hiç endişe etmeyin. Ama buradan yine söylüyorum, yastığının altında doları, avrosu, altını olan varsa bunu gitsin Türk lirası ile bankalarımızda bozdursun. Bu bir milli, yerli mücadeledir. Bu, bize karşı ekonomik savaş ilan edenlere milletimin cevabı olacaktır. Bugün için değil de ne zaman? Onun için yerli paramızla, inşallah bunlara cevabı verelim. Bayburt; ovasıyla, kalesiyle, nehriyle, dağlarıyla, en önemlisi de bileği çelik gibi sert, yüreği pamuk gibi yumuşak insanımızla kadim bir şehrimizdir. Tarihin her döneminde Bayburt kritik bir konumda yer almıştır. Türk tarihinde de Bayburt'un ayrı bir yeri vardır. Malazgirt'ten çok önce ecdadımız Bayburt'ta kendini göstermiş ve kendine buraları yurt haline getirmiştir. Burası edebiyatımızın büyük ismi Dede Korkut başta olmak üzere pek çok önemli şahsiyetimizin sembol şehridir. Osmanlı döneminde devletin doğu illerinin sancak merkezi olan bu şehir, işgali de özgürlüğü de tatmıştır." dedi.

Türkiye'nin, 24 Haziran'da gerçekten çok büyük, sadece kendi tarihinde değil, dünyada parmakla gösterilecek bir demokrasi şöleni yaşadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyanın pek çok yerinde krizler, çatışmalar, kavgalar, acılar pahasına neticelendirilebilecek bir yönetim değişikliğini, tam bir demokratik olgunluk içinde gerçekleştirdik. Parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçişi başarıyla tamamladık. Bu sürecin asıl mimarı, hiç şüphesiz bizatihi milletimin kendisidir. Sadece bu başarı dahi, Türkiye'ye dünya demokrasileri içinde en üstlerde yer alma hakkını verir." şeklinde konuştu.

"Suni finansal istikrarsızlık dalgalarına maruz kalıyoruz"

Konuşmasının devamında, "Türkiye'nin, ne makroekonomik verilerinde ne üretim gücünde ne istihdam düzeyinde ne bankacılık sisteminde en küçük bir sıkıntı olmadığı hâlde, suni finansal istikrarsızlık dalgalarına maruz kalıyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerçekten çok basit bir takım görüş ayrılıkları bina edilen bu saldırıların sebeplerinin çok başka olduğu açıkça ortadadır. Bu tarz yaklaşımlar sergileyen ülkelerle aramızdaki ilişkiler, telafisi mümkün olmayacak zararlar görme noktasına gelmiştir. Bizim, hiçbir ülkeye yönelik özel bir husumetimiz yoktur. Tüm ülkelerle çıkarlarımızın uyuştuğu noktalarda iş birliği yapıyor, ayrıştığı noktalarda da meselelerimizi müzakereler yoluyla çözmeye çalışıyoruz. Ama konu Türkiye'yi köşeye sıkıştırıp, egemenlik haklarımıza halel getirecek bir takım tavizler verdirmeye geldiğinde, iş değişir" açıklamasında bulundu.

"Döviz kuruna bakıp el ovuşturanlar hiç boşuna heveslenmesinler"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin şöyle sürdürdü: "Bize karşı uzatılan her dost eline, açılan her dost yüreğine samimiyetle karşılık vermeye devam edeceğiz. Ülkemize karşı atılan her iyi niyetle adıma misliyle mukabele ettik, etmeyi sürdüreceğiz. Bununla birlikte tüm olumsuz ihtimallere karşı da hazırlıklarımız var. Döviz kuruna bakıp, faizlere bakıp ve tehditlerine bakıp el ovuşturanlar, hiç boşuna heveslenmesinler. Bunlar bizim için ancak, hedeflerimize yürüdüğümüz yolda dönemsel araçlar olabilir."

"Türkiye'ye yatırım yapan herkes mutlaka kazanır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'ye güvenen, Türkiye'ye yatırım yapan, Türkiye'yle birlikte yol yürüyen herkes mutlaka kazanır. Türkiye'yi kaybetme pahasına küçük hesapların peşine düşenler ise, emin olun, yarın çok pişman olacaktır." dedi.

Günübirlik kararlarla değil, birkaç yılı kucaklayacak adımlarla yola devam etmekte kararlı olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunun için hiç kimsenin gözü kur tablosunda, faiz tablosunda olmasın. Herkesin daha ileriye bakmasını, asıl büyük fotoğrafa bakmasını özellikle istiyorum. Yeni dönemde, diğer hususlar yanında, 81 ilimizin her birinin kalkınmasına, gelişmesine yönelik çalışmaları bizzat Cumhurbaşkanlığı bünyesinde takip edecek bir sistem kuruyoruz." diye konuştu. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir