• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
"Kahvehane yerine kütüphanelerde oturun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş'ta kitap okuma oranlarının her geçen gün arttığını belirten Muş İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Kazım Türüt, gençlerin kahvehanelerde oturmak yerine kütüphanede oturup kitap okumalarını tavsiye ettiklerini belirtti.

Ev ortamından daha rahat bir hizmet verdiklerini kaydeden Türüt, her türlü materyal ile Muş halkına hizmet ettiklerini ve kütüphanenin halkın içindeki işlevselliğini tekrardan kazanması için halkı kütüphaneye davet ettiklerini aktardı.

Her gün yaklaşık 250 kişinin kütüphaneden faydalandığını ifade eden Türüt, "Muş'ta okuma oranları geçmişe nazaran günden güne artmaktadır. Yeni kütüphanemizin hizmete girmesiyle birlikte ferah ve çok güzel bir ortamın oluşmasıyla öğrencilerin ve halkın kütüphaneye ilgisinde büyük bir artış oldu. Şu anda okullar kapalı olduğu halde kütüphanemizden günde yaklaşık 250 kişi faydalanmaktadır. Bizler de yaz etkinlikleri çerçevesinde her hafta kütüphanemizde çeşitli etkinlikler düzenlemekteyiz." dedi.

Ailelerin sadece belli saatlerde çocuklara internet ve televizyon fırsatı sunması gerektiğini belirten Türüt, "Özellikle ailelerden gençlerin internet ve televizyonlardan uzak tutmalarını istiyoruz. Sadece belli saatlerde öğrencilere bu imkânı sağlasınlar. Şu anda kütüphanemizde internetimiz var. Biz bu hizmeti ders amaçlı, eğitim amaçlı onlara sunuyoruz. Kütüphanemiz geçtiğimiz pazartesiden itibaren 7/24 açık durumda, kütüphanemiz kapanmıyor. Gece çalışan öğrencilerimize kek, meyve suyu ve çay ikram ediyoruz." diye konuştu.

"Gençleri kütüphaneye davet ediyoruz"

Gençlerin kahvehanelerde oturmak yerine kütüphanede oturup kitap okumalarını tavsiye eden Türüt, gençleri kütüphaneye davet ederek, "Çok ferah bir kütüphanemiz var. Ev ortamından daha iyi bir hizmet vermekteyiz. Hepimiz bu yörenin çocuklarıyız. Bazı evlerde 10-15 kişi yaşıyor. Fakat bizim kütüphanemizde salonlarımız çok ferah ve tüm salonlarımızda klimalarımız var. Koltuklarımız ve masallarımızın hepsi yeni evde bulamadığımız çalışma ortamını kütüphanede bulabiliyoruz. Gençleri kütüphaneye davet ediyoruz. Gelsinler kütüphaneyi görsünler ve kütüphaneden faydalansınlar." ifadelerini kullandı.

"Kütüphanemizi canlı tutmamız gerekiyor"

Konuşmasının devamında Türüt şunları söyledi: "Kütüphanemizi tekrardan canlı tutmamız gerekiyor. Kütüphanenin insanın günlük hayatı içerisinde bir yerinin olması gerekir. Kütüphanemizin amacı toplumun içinde bir yer etmektir. Kütüphanenin canlı tutulması için gençlerin kahvehane köşelerinde oturacaklarına, boş boş gezeceklerine, sağda solda arkadaşlarıyla tartışacaklarına gelip kütüphanelerde oturmalarını, kitap okumalarını tavsiye ediyoruz."

Kütüphanenin bütün gençlere ve bütün halka hitap edecek şekilde materyalle sahip olduğunu belirten Türüt, görme engellilere de hizmet verdiklerini kaydetti.(Ayetullah Tarhan-İLKHA)





 

Bu haberler de ilginizi çekebilir