• DOLAR 32.388
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.69
  • ...
"Her çocuk mutlaka imam hatip eğitiminden geçmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başarısıyla gelecek için umut veren imam hatip okullarına ilgi her geçen gün artıyor. Eğitimciler, 28 Şubat döneminden sonra vatandaşların imam hatiplere karşı büyük teveccüh gösterdiklerini belirterek, kontenjanların dolup taştığını söyledi

İbrahim Hakkı Kız İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Ahmet Hamdi Bener, 28 Şubat döneminde ilkokulda dinsizlik dersi verildiğini hatırlatarak, "Eğitimde önce ahlak gelir. Eğer siz ahlakı ve ahiret korkusunu öğrencilerinize yerleştirmezseniz, bu onların ilerde yanlış yönlere gitmelerine neden olabilir." diye konuştu.

Toplumun imam hatip liselerine büyük bir değer verdiğini belirten Bener, bir insanın kaç çocuğu olursa olsun mutlaka bir imam hatip lisesi eğitiminden geçmesi gerektiğini söyledi.

28 Şubat sonrası imam hatip liselerine karşı vatandaşlar tarafından büyük bir teveccüh gösterildiğine vurgu yapan Bener, şöyle konuştu:

"Öyle ki; imam hatip liselerine kayıt yaptırmak isteyen velilerimiz kontenjanın az olmasından dolayı sitemlerde buluyorlardı. Bu gösteriyor ki toplumumuz imam hatip liselerine büyük bir değer veriyor. 'İmam hatip liselerinin önemi nedir?' diye soracak olursanız benim düşüncemde, kafamda yer alan şey şudur: Benim kaç çocuğum olursa olsun mutlaka bir imam hatip lisesi eğitiminden geçmelidir. Neden? Çünkü kendim yaşadığım bazı artıları gördüm imam hatip lisesinde, imam hatip lisesini okurken Arapça, Kur'an-ı Kerim, hadis, tefsir, fıkıh, akaid,  kelam gibi İslami ilimlerle karşılaştım. O dönemde ilahiyata gittiğimde bu kadar geniş bir şekilde bu dersleri görmedim; ama bu dersleri imam hatip lisesinde alırken gerçekten milli eğitimin müfredatında çok güzel bilgilerle donatılmış ve insanları yanlışlardan, aşırılıklardan, uzak tutacak bilgilerle donatıldık. Devletimiz bizlere bu bilgiler verince, hem devletimizi, milletimizi sevdik. Halkla da bütünleştik."

"İlkokulda dinsizlik öğretiliyordu"

Kendi dönemimdeki eğitimden bahseden Bener, "Bizlere ilkokulda dinsizlik öğretiliyordu. Ben imam hatip okuluna giderek, manevi bir eğitim aldım. Şimdi de öğrencilerimizde şunu görüyorum; öğrencilerimiz okula gelirken büyük bir aşk ve şevkle geliyorlar. Özellikle imam hatibe istekli gelen öğrencilerde hele hele başarılı öğrencilerin gözlerinin içine baktığınızda imam hatip lisesinin kendilerine kazandırmış olduğu bir aidiyet duygusu, bir ümit, geleceğe, topluma karşı sorumluluk duygusu gelişmiş ve dolayısı ile hayata bakarken sadece kendini kurtarma duygusu değil, devletine milletine hizmet etmekten bahseden öğrencileri görüyorsunuz. Bu duygular imam hatip liselerinde diğer liselere oranla daha yoğun bir farklılık ile yaşanıyor ve imam hatip lisesi öğrencilerinin hem bu dünyanın hem de ahiret hayatının bir ferdi olduğunu bilerek hareket ediyor." dedi.

"Eğitimde önce ahlak gelir"

İmam hatiplerin yeniden canlanması ülkeye hayırlar getireceğine inandığını söyleyen Bener, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Eğitimde önce ahlak gelir, eğer siz ahlakı, ahiret korkusunu insanlara ve öğrencilerinize yerleştirmez iseniz, bu onların ilerde yanlış yönlere gitmelerine neden olabilir. İmam hatip lisesi koridorlarında, laboratuvarlarında, mescitlerinde, sürekli Cenabı Allah'ın isimleri, Peygamber Efendimizin hadisleri hep yol gösteriyorlar. Dolayısı ile deniliyor ki, sen sadece bu dünyaya ait değilsin, ahiret hayatına da aitsin. Bu şekilde bir eğitim alan öğrenci, bu dünyası için büyük bir fedakârlık gösterirken, ecdadımızın sahip olduğu fetih ruhuna, insanlık âlemine hizmet etme bilincine eriyor ve ahiret yolcusu olduğunu unutmadan, inancından, doğruluktan, ahlakından taviz vermemeye çalışıyor."

"Büyük başarılara imza atıyorlar"

İmam hatip lisesini bitiren öğrencilerin büyük başarılara imza attığına vurgu yapan Bener, bu yıldan itibaren tıp ve mühendislik alanlarında öğrenciler üzerinde daha fazla yoğunlaşacaklarını söyledi.

Bener, "Geçen yıl bizim 2 öğrencimiz eczacılık kazandı. Eczacılık kazanan öğrencilerimizden bir tanesi Kur'an-ı Kerim'i yarısını hıfzetmiş bir öğrencimizdir. Diğer bir öğrencimiz Fizik ve Rehabilitasyon bölümünü kazandı. Ayrıca matematik, rehberlik ve diğer mühendisliklere giden öğrencilerimiz var. İnşallah bu yıldan itibaren tıp ve mühendislik alanlarında öğrencilerimizi daha yoğun bir şekilde göreceğiz. İmam hatip ailesi büyük bir ailedir. İmam hatip lisesi öğrencisi mezun olduktan sonra, imam hatiplik ruhunu hiçbir zaman unutmuyor. Bu bir aidiyettir, dolayısı ile bunun kazandırdığı düşünce ile öğrencimiz, doktor, mühendis olduğunda da inşallah çok hayırlı hizmetlere vesile olacaktır. Ülkesinin emrine amade, milletine sadık vatansever, asla ihanet etmeyen insanlar olarak görev yapacaklardır. Çünkü yıllardan edindiğim tecrübe ile konuşuyorum. İmam hatip lisesi öğrencileri her zaman iyi bir vatandaş, Müslüman bir vatandaş olmuşlardır. Dinine, imanına bağlı yetiştiği için daima doğru ideallerin peşinde olmuşlardır." dedi.

"Hayırlı bir evlat yetiştirmek adına böyle bir tercihte bulundum"

Siirt'in Tillo İlçesinde çiftçilik ile uğraşan 4 çocuk babası Salih Ekin, kızını imam hatip lisesine kaydettiği sırada İLKHA muhabirine, "Hayırlı bir evlat yetiştirmek adına böyle bir tercihte bulundum" dedi.

Ekin, "Kimlikli bir Müslüman yetiştirmek için kızımı imam hatip lisesine kaydetmeye geldim. Çünkü benim önceliğim ve ailedeki inanç, benim için çok mühim. Gerek Kur'an-ı Kerim'de gerekse Allah Resulünün hayatında da genç ve imanlı bir genç yetiştirmek önemle bahsedilen bir konu. Kendi sorumluluğumuzdaki çocuklarımızı bir anne-baba olarak Müslüman bir kimlik üzerinde büyütmek, okutmak ve ilerde de bu millete, vatana hayırlı bir evlat yetiştirmek adına böyle bir tercihte bulundum. Hakkımızda Allah hayırlısını eylesin. Rabbim; Kur'an-ı Kerim'de şu şekilde buyuruyor: 'Kendinizi ve ehlinizi yakıtı insan ve taşlardan oluşan cehennem ateşinden koruyun.' Dolayısı ile eğer gerçekten çocuklarımızı seviyor isek o cehennem ateşinden koruma adına güzel istikametler ve güzel yönler vermemiz lazım. Eğer çocuğunuzu başıboş bırakırsanız nereye gideceği belli olmaz. Temelden anne ve babasından aldığı eğitim çok önemlidir. Siirt İbrahim Hakkı Hazretleri İmam Hatip Okulu çok önemli bir eğitim merkezidir. Ben Müslümanım diyen herkesin, gerçekten çocuklarını cehennem ateşinden korumak istiyorlarsa bu okul bir adımdır. Belki tamamı değil; ama hedefe ulaşmak için güzel bir merdivendir." diye konuştu. (Murat Orhan - İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir