• DOLAR 32.562
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2429.191
  • ...
Türkiye Suriye Sınırında Alarma Geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye’de gün geçtikçe artan şiddet olaylarını yakından takip eden Türkiye, olası bir göç dalgasına karşı önlem alıyor. Şanlıurfa ve Mardin valilikleri bünyesinde oluşturulan ekipler, olası bir göç dalgasına karşı yapmaları gereken çalışmalar konusunda uyarıldı. Kızılay ve benzeri yardım kuruluşlarının depolarındaki malzemeler gözden geçirildi. Olası çadır kentler için yer tespiti çalışmaları yapıldı.


1988 yılında Kuzey Irak’tan Türkiye’ye yaşanan göçün bir benzerinin gerçekleşme ihtimalini göz önünde bulunduran Türkiye, şimdiden tedbir almaya başladı. Arap ülkelerinde yaşanan gerginliklerin Suriye’ye sıçramasının ardından Türkiye, bu ülkedeki gelişmeleri yakın takibe aldı. Bir yetkili, Suriye’deki birçok ailenin yakınının Mardin ve Şanlıurfa’da yaşadığını belirterek, “Gelecekleri en yakın yer buralardır.” dedi.

ALINAN TEDBİRLER
Suriye`den gelecek bir göç dalgası için bu illerde olası göçün yaşanabileceği alanlar belirlendi. Sınırdan geçiş yapacak olanların önce sağlık kontrolünden geçirilmesi kararlaştırıldı. Sağlık kontrolü için belli bölgelere seyyar muayene istasyonları kurulacak.

Aş evlerinin yanı sıra, özellikle çocukların sağlıklı gelişimi için gerekli olan gıda maddelerinin temini için piyasa araştırması yapıldı. Olası göçle Türkiye’ye gelecek olan Suriyelilerin listesi tutularak Birleşmiş Milletler`e bildirilecek.


Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’in Halepçe katliamından sonra Türkiye’ye gelen Peşmergeler için birçok noktada çadır kentler kurulmuş ve yıllarca bunların ihtiyaçları karşılanmıştı. Suriye’den de böylesi bir göç olması durumunda Türkiye hazırlıksız yakalanmak istemiyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir