• DOLAR 32.591
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2507.188
  • ...
"Derelerdeki kirlilik halk sağlığını tehdit ediyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kozluk ilçesinde 5 mahalleden geçen ve etrafa kötü kokular yayması nedeniyle tepkilere neden olan üstü açık kirli kanalizasyon dereleri halk sağlığını tehdit ederken, çevre sakinleri, derenin bir an önce ıslah edilmesi gerektiğini belirttiler.

Kozluk'un 5 mahallesinden geçerek Garzan Çayı'na akan ve bir türlü ıslah çalışması yapılmayan ve Şemdin Ağa diye bilinen Kozluk Deresi, yoğun kirlilik sebebiyle halk sağlığını tehdit diyor.

Dereden kaynaklanan kötü koku ve çirkin görüntüden dolayı yaşanan duruma tepki gösteren çevre sakinleri, derenin bir an önce temizlenmesi ve üstünün kapatılarak ıslah edilmesini istediler.

Kanalizasyon suyunun geçtiği dere yakınında evi ve işyeri bulunan Fadlı Erkul, kirli derenin insan sağlığını yanı sıra çevrede bulunan hayvanların da sağlığını tehdit ettiğini belirtti.

"Bu kanal ne kış ne de yaz mevsiminde bize hayat bırakmadı"

Her mevsim derelerindeki sorunla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Erkul, "Sorun kanalizasyon kanalıdır. Bu kanal ne kış ne de yaz mevsiminde bize hayat bırakmadı. Kışın su çoğalınca kanaldan geçemiyor ve kanal çevresinde bulunan hendekleri yıkıyor. Yaz mevsiminde ise kokudan geçilmiyor. Kanalizasyon suyu evimizin yanından geçtiğinden tavuklar ve diğer hayvanlar kanalizasyonda geziniyor. Çocuklarımız kanalizasyon kokusu altında kalıyorlar.  Durumdan çok rahatsız oluyoruz. İstiyoruz ki bu kanalizasyonun üstünü kapatılmasıdır. Kim yaparsa Allah (c.c) ondan razı olsun. "ifadelerini kullandı.

"Bu derenin ıslah edilmesini istiyoruz"

Derelerinin üstünün kapatılması suretiyle ıslah edilmesi gerektiğini dile getiren Erkul, "Bizim gayemiz buradaki bu pisliğin üstünün kapatılması ve hastalıklara mahal verilmemesi.  Derenin ıslah edilmesini istiyoruz. Çünkü bu kanalizasyondan çıkan pis koku insan sağlığını tehlikeye atıyor. İstiyoruz ki yapsınlar ve buradaki çevre bu pislikten kurtulsun. Yazın su azaldığından pislik yerinde kalıyor ve aşırı derecede kötü koku veriyor. Özellikle geceleri çok kötü oluyor. Kokusu evimizin içine kadar giriyor. Ve yıllardır burada bu şekilde yaşıyoruz." dedi.

Kanalın yapıldığı ve parasının da alındığı yönünde bazı duyumlar aldıklarını sözlerine ekleyen Erkul, "Duyduklarımıza göre bu kanalın yapıldığı ve parasının alındığı söyleniliyor. Ancak bunun ne kadar doğru veya yanlış olduğunu bilmiyoruz." şeklinde konuştu.  (Muhammed Said Aksoy - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir