• DOLAR 32.346
  • EURO 35.164
  • ALTIN 2309.069
  • ...
SON DAKİKA
Çürük Meyvedeki Büyük Risk!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Satın aldığınız meyvenin bir kısmı çürümüşse ne yaparsınız? "Çürük kısmını kesip kalanını yerim" diyorsanız bir kere daha düşünün. Çünkü uzmanlar, çürümüş meyvelerin yol açabileceği kanser riskine dikkat çekiyor.

Meyveler her mevsim farklı lezzetlerle sofralarımıza geliyor. Meyveleri alırken ve tüketirken dikkat etmemiz gereken önemli şeyler var…Bu konuda doğru bilinen yanlışlar var.

Konuya ilişkin Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolakoğlu, "Özellikle meyvenin taze olması meyve üzerinde herhangi bir çürük bulunmaması, ezik bir kısım bulunmaması dikkat etmemiz gereken noktalardır" dedi.

Çünkü, çürümeye başlamış meyveler tehlikenin habercisi.

Prof. Dr. Ahmet Çolakoğlu, bu konuda ise şunları söyledi:

"Küflü meyveyi asla tüketmeyin çürük meyveyi asla tüketmeyin diyoruz biz tüketicilere. Çünkü buradaki mikotoksinler kanserojen etki yaratabiliyor insan vücudunda."

“Kesinlikle Atın”

Uzmanlar, çürümeye başlayan meyvelerin kesinlikle atılması gerektiğini düşünüyor.

Prof. Dr. Ahmet Çolakoğlu, "Çoğu zaman diyoruz ki ‘çürümüş olan kesimi kesip atalım geriye kalan kısım ziyan olmasın’. Oysa burada şöyle bir yanlış var. Meyvenin bir yerinde oluşan küflerin oluşturduğu mikotoksinler hızla sporlarıyla meyvenin diğer yerlerine yayılabiliyor. O nedenle bir meyve çürükse yapacağımız tek şey var onu çöpe atmak" dedi.

Çürümemesi için meyveleri küf sporlarının ulaşamayacağı buzdolabında saklamak çok önemli.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir