• DOLAR 32.541
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2426.103
  • ...

Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Ümit Unat, kamuda sözleşmeli olarak çalışan personelin sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Sözleşmeli kamu çalışanlarının üvey evlat gibi dışlanmaması gerektiğini anlatan Unat, sorunlarının çözülme kavuşturulması gerektiğini ifade etti.

Unat, "Öncelikle sözleşmeli personelin tayin hakkı eşitlenmelidir. Tayin işlemleri ile ilgili yapılan sınırlandırmalar anayasal hakların önüne geçmekle birlikte, anneyi eşinden ve çocuklarından ayırmaya kadar gidiyor. Sözleşmeli personellerin de kadrolu personel gibi görevde yükselmesi sağlanarak hem çalışan kalitesi arttırılmalı hem de bireysel gelişimin önü açılmalıdır. Sözleşmeli personellerin de unvan değişikliğine hak kazanması sağlanarak gelecek planları yapabilen, kariyer sahibi kamu çalışanlarına kavuşulmalıdır." dedi.

Sözleşmeli personellerin harcırah ve tazminat alma yollarının açılmasını isteyen Unat, "Eşit unvana eşit ücret verilmesi, kadrolu kamu çalışanları gibi sosyal haklardan faydalanılarak yaşam ve geçim kaygısı olmadan çalışılması sağlanmalıdır. Ayrıca yargılama usulleri de göz ardı edilmemelidir, farklı yargılamaya tabi tutulma durumları ortadan kaldırılmalıdır." diye konuştu. (M. Salih Keskin - İLKHA)